Türkiye (Son Dakika) Maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı ama İstanbul'da ilk gün manzara bu

Maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı ama İstanbul'da ilk gün manzara bu

Paylaş
Maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı ama İstanbul'da ilk gün manzara bu

İstanbul, Ankara ve Bursa'ya açık alanlar ve kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. İstanbul'da yeni kararın ilk sabahında bazı vatandaşların yasağa uymadığı görüldü.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Yeni kararın ilk sabahında vatandaşların çoğunun kurala uyarken kimi vatandaşların ise yasağa uymadığı görüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği ve İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan kararla İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda alınan kararın ilk sabahında vatandaşların çoğunluğunun bu kurala uyduğu görüldü.

Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen kimi vatandaşlar maske takmayarak açık alanlara çıkmaya devam etti.

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne gelen maskesiz vatandaşların görüntülendiklerini fark edince yollarını değiştirmesi dikkat çekti.

Maske takmamanın cezası ne kadar?

İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske takmak zorunlu hale getirildi. Buna göre artık sokağa çıkmak isteyen vatandaşlar maskeyle birlikte çıkacak ve eğer maskesiz dışarıya çıkarsa hakkında cezai işlem uygulanacak. Maske takma zorunlu olduğu illerde maskesiz olarak dışarı çıkmanın cezası 3 bin 150 liradır.

Haberin Devamı