MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya'dan özel hamsi tarifi: Tayfa!

1 Eylül'de sona eren avlanma yasakları ile balık sezonu resmen açıldı, mutfaklarımızda taze deniz balıklarını daha fazla görür olduk. MasterChef jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya da hamsinin en güzel mevsiminde Posta okurları için harika bir hamsi tarifi kaleme aldı. Tayfa adını verdiği bu özel tarifin nasıl yapıldığını öğenmek için yazımızı okuyun. Adım adım Tayfa tarifi, yazımızda!

02 Ekim 2021, Cumartesi 16:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan

Mısır ekmeği için malzemeler

  • 200 gr mısır unu
  • 100 gr un
  • 350 ml su
  • 10 gr kabartma tozu
  • Toz şeker

Tayfa salatası malzemeleri

  • İki bağ roka
  • 10 yaprak kanlı kuzukulağı
  • 60 gr taze soğan
  • 7 adet bebek turp
  • 5 ml nar ekşisi
  • 5 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Garnitür

Sunum için

  • 1 adet lime (yeşil limon. Limondan daha tatlı bir tadı vardır)
  • Salatalık çiçeği
  • Erik çiçeği

TAYFA TARİFİ - Mısır ekmeği yapılışı

TAYFA TARİFİ - Mısır ekmeği yapılışı

Hamsileri fırınlamadan, salatamızı hazırlamadan önce mısır ekmeğimizi yapıyoruz.

  • Bir kapta mısır unu un, tuz, toz eker ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Ardından üzerine su ekleyin ve orta akışkan bir hamur oluncaya kadar yoğurun
  • Kıvamı alınca pişirme kabına dökün
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1 saat pişirin
  • Mısır ekmeğini dilimleyip sunum için kızartın.

İşin bu kısmını tamamladığımızda hamsi hazırlığına başlayabiliriz.

TAYFA TARİFİ - Soğan tuzunun, salatanın ve hamsilerin hazırlanması

TAYFA TARİFİ - Soğan tuzunun, salatanın ve hamsilerin hazırlanması

Hamsileri hazırlamadan önce soğan tuzunu hazırlamak gerekiyor. Onlar fırında pişerken bir yandan da salatamızı hazırlayacağız.

Soğan tuzunun hazırlanışı

  • Soğanları pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 90 derecede 1 saat pişirin
  • Ardından blender yardımıyla toz haline getirin.

Salata hazırlanışı

  • Salatalık çiçeği, erik çiçeği ve lime haricindeki tüm salata malzemelerini karıştırın. Malzeme listesini galerinin üstünde görebilirsiniz.
  • Üzerine nar ekşisi ekleyip tekrar karıştırıp salata tabağına alın.
  • Kalan malzemeleri sunumda kullanacağız.

Tüm bu işlemleri yaparken soğanlarımız da pişmiştir. Blenderdan geçirip tuz haline getirdiğimiz soğanları, hamsinin üzerinde kullanacağız. Şimdi sıra hamsileri fırınlama işleminde.

Fırında hamsi tarifi

  • Balıkları kılçıklarından ayırın.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin ve balıkları dizin.
  • Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin
  • Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede dört dakika pişirin.
  • Fırından çıkan balıkların üzerine soğan tuzunu serpin

TAYFA TARİFİ - Sunum aşaması

TAYFA TARİFİ - Sunum aşaması

  • Mehmet Yalçınkaya'nın bu özel hamsi tarifini hazırladıktan sonra her bir kişiye ayrı sunum yapmak için düz bir yemek tabağı kullanın.
  • Salatayı tabağa koyun.
  • Üzerine fırından çıkarıp soğan tuzu serptiğiniz hamsileri dizin.
  • Her bir porsiyon tabağı bir dilim lime, 1 dilim mısır ekmeği, salatalık ve erik çiçeğiyle servis edin.

Afiyet olsun!

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (30 Eylül 2021)