Eğitim - Kariyer Matematik ve atletizm buluşması

Matematik ve atletizm buluşması

Paylaş
Matematik ve atletizm buluşması

Mektebim Okulları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığı ile gerçekleşen Mathletic 2019 Matematik Yarışması için başvurular başladı.

Mathletic Matematik Yarışması’nın birinci (Teorik Sınav) etabı 13 Nisan 2019 Cumartesi günü Mektebim Okulları’nda, Beden Matematiği Farkındalık Etabı ise 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışmaya, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki ilkokul 3’üncü sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabilecek.

Haberin Devamı

Bedensel yetenekler ölçülecek

Çocukların matematik yeteneklerini ortaya çıkararak analitik düşünme becerilerini ve beden matematiğinde farkındalıklarını geliştiren yarışma, bu başarıları yaşam boyu kullanabilmelerini de amaçlıyor. Birinci etabı teorik yazılı ve test şeklinde yapılacak olan yarışmanın ikinci etabında öğrencilerin aldığı skorlar değil, atletizm kuralları ile bedensel yetenekleri hakkındaki farkındalıkları ölçülecek. Mektebim İş Geliştirme ve Proje Koordinatörü Ali Serdar Şeker, yarışma ile öğrencilerin kendilerini tanımaları ve orta vade de beden matematiğini müfredata dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Mathletic 2019 Matematik Yarışması’nın başvuruları www.mektebim.k12.tr adresinden ve bireysel olarak Mektebim Okulları’ndan yapılabilecek.

Haberin Devamı