Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde uygulama mutfağı

MATSO Turizm Fakültesi'nde uygulama mutfağı

Paylaş
MATSO Turizm Fakültesi'nde uygulama mutfağı

MATSO Turizm Fakültesi'nde uygulama mutfağı

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün uygulama mutfağı hizmete açıldı.

AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün uygulama mutfağının açılışına AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Side Turistik İşletmecileri Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Mücahit Tatar, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve hayırsever iş insanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, fakülte ve meslek yüksekokulların yapılmasında ve eksiklerin giderilmesinde hayırseverlerin katkısının önemli olduğunu belirterek, Manavgat'ta da hem meslek yüksekokulu hem de turizm fakültesinin hayırsever ve kurumlar tarafından yaptırıldığını söyledi. Uygulama mutfağının da hayırsever iş adamları ve MATSO tarafından yaptırıldığını aktaran Ünal, "Uygulama mutfağımız geç oldu ama güç olmadı. Şu an üniversitemizdeki en iyi mutfak bu fakültede oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert de fakülte, bölüm ve uygulama mutfağı hakkında bilgiler vererek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Uygulama mutfağının yapılmasında katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim eden Rektör Ünal, daha sonra berberindeki heyetle birlikte mutfağı gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı