Yaşam Mavi kapak toplayan dede ve torunu, 88. tekerlekli sandalyeyi aldı

Mavi kapak toplayan dede ve torunu, 88. tekerlekli sandalyeyi aldı

Paylaş
Mavi kapak toplayan dede ve torunu, 88. tekerlekli sandalyeyi aldı

Eskişehir’de 10 yıldır topladıkları mavi kapak ile engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam eden 71 yaşındaki Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş, şimdiye kadar 88 tekerlekli sandalye aldı

Dede Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş’ın başlattıkları kampanyaya mahalle sakinleri de destek veriyor. 10 yıl boyunca toplam 81 tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlar ile buluşturan dede ile torun, son aldıkları 7 tekerlikli sandalyeyi de sahiplerine teslim etmeyi bekliyorlar.

Kampanyaya katkı sağlamak isteyen vatandaşlar ise, Sümer Mahallesi Muhtarlığı ve Fatih Sultan Sokak'ta bulunan dede ile torunun ikametine mavi kapakları ulaştırıyorlar. 71 yaşındaki Halit Aydoğan, projeyi ömrünün sonuna kadar sürdürmek istediğini ve hedefinin en az 150 tekerlekli sandalye olduğunu anlattı.


"ŞİMDİ 88. ARABAYI VERİYORUM"


Tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlar yanında yaşlılarla da buluşturduklarını anlatan Halit Aydoğan, akrabalarının da mavi kapak toplama sürecinde kendisine destek olduğundan bahsetti. Aydoğan, "Her yıl 150 bin ile 300 bin arasında kapak topluyoruz. Bugüne kadar 25 ton kapak vermiştim, son bir hafta içerisinde verdiğim 1 ton kapakla birlikte aldığım arabalar buradadır. Ben bunları halkın verdiği kapaklarla alıyorum. Yani herhangi bir ücret yoktur. Sağdan soldan maddi yardım da almıyoruz. Sırf kapakların parası ile araçları alıyoruz. Bunlar engelli kardeşlerime ulaştırılıyor. Bunun yanında çok yaşlı olup da evinden çıkamayan ninelere ve dedelere de veriyoruz. Torunumla beraber, eşim, mahalle arkadaşlarım, Eskişehir'in diğer mahallelerinde bulunan akrabalarımla toplanan kapaklar buraya geliyor. Okullardan ve derneklerden kapaklar almıyoruz. Şimdi vereceğimiz 7 arabayla birlikte sayı 88 oluyor, önceden 81 taneydi. Şimdi 88. arabayı veriyorum. Hedefim, gözler kapanana kadar devam etmek. Yani 150'yi ben Allah'ın izniyle doldurmak istiyorum. Tekerlekli sandalye verdiğimiz yaşlıların sevincini görünce biz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bizim bütün hayrımız, yapacağımız ibadet, bütün sevabımız, bütün kazancımız yaşlıların duasıdır" dedi.


"DEDEM VE BEN SAĞ OLDUKÇA BU İŞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Halit Aydoğan'ın en büyük destekçisi ve projenin başlamasını sağlayan 15 yaşındaki torunu Melike Sarıtaş ise, engelli vatandaşlara yardım etmeyi çok istediğini söyledi. Projenin nasıl başladığını anlatan Sarıtaş, "İlkokulda öğretmenimiz mavi kapak haberlerinden bahsetti. Benim de ilgimi çekti, engelli kardeşlerimize yardım etmeyi çok istiyordum. Sonra dedeme anlattım bu konuyu ve birlikte bu işe başladık. İlk başladığımızda engellilerin eli ayağı olmayı çok istiyordum. Yani onların yüzündeki mutluluğu görmek için yapmayacağım hiçbir şey yoktur. Şimdi onların yüzündeki mutluluğu gördükçe benim mutluluğum kat ve kat artıyor. Elimizden geldiği kadar dedem ve ben sağ oldukça bu işi yapmaya devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın eli ayağı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı