Eskişehir Mavi Spor Kulübü’nün hedefi dünya şampiyonası

Mavi Spor Kulübü’nün hedefi dünya şampiyonası

Paylaş
Mavi Spor Kulübü’nün hedefi dünya şampiyonası

Mavi Spor Kulübü’nün hedefi dünya şampiyonası

Oğuzhan DEMİR-Abdullah GÜÇLÜ/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Budokaido Kyokushin, Wushu Kung Fu ve yüzme gibi spor branşlarında faaliyet gösterip sporcu yetiştiren Mavi Spor Kulübü’nün bir sonraki hedefi daha çok antrenman yapırak dünya ve Avrupa şampiyonalarından derece dönmek.

Mavi Spor Kulübü başkanı ve aynı zamanda kulüp antrenörü olan 39 yaşındaki Arzu Kabal, 5 yaşından beri karate ile uğraştığını söyledi. Amacının Avrupa’da başarı sağlamak olduğunu ifade eden Kabal, “Rahmetli babam sayesinde bugünlere gelebildim. Eğitim öğretim hayatımda hep spora devam ettim ve farklı branşlarla uğraştım. Karate, yüzme, voleybol, basketbol, atletizm. Spor hayatını seviyorum. Öğrencilerimizin başarıları öncelikle kural disiplin saygı sevgiye ve dayalı. Bu kurallardan sonra ise teknik taktik öğretiyoruz. Birlikte güzel başarılara imza atmak istiyoruz. Öğrencilerim çok çalışıyorlar ve severek antrenmanlara geliyorlar. Sekiz, dokuz ve on yaş grupları olmak üzere üst yaş gruplarıyla da çalışıyorum. İlk Türkiye Şampiyonasına katıldık. İki tane Türkiye üçüncüsü olan öğrencimiz var ve Destan Melek Kurtaran ‘En cesaretli sporcu’ ödülünü aldı. Sonrasında İstanbul iller arası maçlara katıldık. Orada da beş tane üçüncümüz bir tane ikincimiz var” dedi.

Türkiye şampiyonasında derece alan sporcuların 1’nci Uluslararası Şampiyona’ya davet edildiğini anlatan Kabal, “Destan ve Esmanur Sönmez oradan milli sporcu olarak döndüler. Amacımız daha çok antrenman yapıp Dünya ve Avrupa şampiyonu olabilmek. Sporcularımı oralarda görebilmek beni çok mutlu eder. Ben elimden geldiği kadar özveriyle çalışıyorum. Onları yetiştirmeye çalışıyorum. İnşallah daha güzel başarılarımız olacaktır” şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZA KENDİLERİNİ SAVUNMAYI ÖĞRETİYORUZ’

Sporculara kendilerini savunmayı öğretmeye çalıştıklarını vurgulayan Kabal, “Biz severek yapıyoruz işimizi ve çocuklarımıza kendilerini savunmayı öğretiyoruz. Salonumuz yok ama okul müdürümüz sağ olsun spor salonunu kullanmama izin veriyor. Ben burada kurslarımı Halk eğitime bağlı açıyorum. Evet salonum yok şu an ama elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Amacımız dünya ve Avrupa şampiyonası gibi yarışmalardan derece ile dönebilmek. İnşallah oradan da dereceler alır sporcularım” ifadelerini kullandı.

Doğuştan ‘Balık pulu’ olarak bilinen iktiyosiz vulgaris hastası ve aynı zamanda milli sporcu olan 10 yaşındaki Destan Melek Kurtaran, ise yaklaşık 1 yıldır karate sporuyla ilgilendiğini anlatarak, “Yaptığım spordan dolayı çok mutluyum. Şu an Ankara’da Türkiye Şampiyona’sında 3’üncülüğüm, İstanbul iller arasında bir tane 3’üncülüğüm ve Ankara’da Uluslar arası şampiyona da milli sporcu oldum” dedi. Aralıksız 1 senedir karate derslerine gittiğini belirten 11 yaşındaki Esmanur Sönmez da, öğretmeni ve antrenörü Arzu Kabal ile gurur duyduğunu kaydederek, “Bize saygıyı, sevgiyi, dürüst olmayı, aileye nasıl davranılacağı gibi konuları öğretiyor. Ara sıra da bize özet çıkarttırıyor. Her şey için bize yardımcı oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı