İzmir Mavişehir'de Flamingo Doğa Parkı kuruluyor

Mavişehir'de Flamingo Doğa Parkı kuruluyor

Paylaş
Mavişehir'de Flamingo Doğa Parkı kuruluyor

Mavişehir'de Flamingo Doğa Parkı kuruluyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'de Gediz Deltası'nın Unesco Dünya Mirası listesine alınması projesi kapsamında Mavişehir sahili Flamingo Doğa Parkı'na dönüşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Flamingo Doğa Parkı'nın yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak.

Bostanlı Balıkçı Barınağı'ndan başlayan ve kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini içine alan 1,3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulacak Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, kentlinin doğayla bütünleşmesini ve kuş türlerini yakından gözlemlemesini sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, parkın yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. 35 Yaşayan Park projesini şehrin çeperindeki Meles Vadisi, Gediz Deltası, Yamanlar Dağı, Flamingo Doğa Parkı ve Yarımada'da Olivelo Alanı'ndan başlamak üzere tüm il geneline yayacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı'nda çalışmalarımız devam ediyor. Flamingo Doğa Parkı'mızı, UNESCO Dünya Doğa Mirası listesine alınması için resmi başvuruda bulunduğumuz deltanın başlangıç noktasını oluşturan Mavişehir'de kuruyoruz. Gediz Deltası ve Flamingo Doğa Parkı, Yaşayan Parklar projesinin odak noktalarından biri. Buradan Gediz'e bir koridor oluşturacağız. Binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan ve kentin yanı başındaki bu doğal miras artık kent yaşamının bir parçası olacak" dedi.

DENİZ İÇİ DOĞA DERSLİĞİ

Parkta 1,1 kilometrelik bisiklet yolu, ziyaretçi merkezi, deniz içi doğa dersliği, ahşap platformlar, tuzcul sulak alan düzlükleri, 3 kuş gözlem kulesi, 10 seyir dürbünü, kuş tünekleri, denize inen amfi, üzerinde ılgın ağaçlarının bulunacağı ılgınlı amfi, iğde ağaçlarının bulunacağı iğdeli amfi, büfe, idari ofis ve 77 araçlık otopark olacak. Flamingo Doğa Parkı'nın içinde yer alacak 3 bin 700 metrekarelik oyun alanında ayrıca doğa bulmacaları bölümü olacak. Deltada yaşayan karabatak, sumru, flamingo, tepeli pelikan gibi kuş türlerine ev sahipliği yapacak parkta, bu kuş türlerinin aynı zamanda gerçek ölçülerine uygun maketleri yer alacak. Flamingo Doğa Parkı'na 41 farklı türde 85 bin bitki dikilecek. Flamingo Doğa Parkı'nı ziyaret eden çocuklar için oyun alanı da kurulacak.

BALIKÇI BARINAĞI'NA KUŞ GÖZLEM ÜNİTESİ KURULDU

Projenin ilk etap çalışmaları kapsamında Bostanlı Balıkçı Barınağı'nın çıkışına Flamingo Doğa Parkı Bilgilendirme Noktası kuruldu. Ayrıca balıkçı barınağının içerisinde 'Kuş Gözlem Ünitesi' oluşturuldu. Gölgelikli gözlem alanı ve oturma yüzeylerinin yer aldığı ünitede bu bölgede gözlemlenebilen pelikan, martı, sumru, batağan, karabatak, flamingo ve sakarmeke türleri ile ilgili bilgilendirme panoları yer alacak.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı