Sağlık Maymunlara deney için otizm geni nakledildi

Maymunlara deney için otizm geni nakledildi

Paylaş
Maymunlara deney için otizm geni nakledildi

Çinli bilim insanları, otizmin tedavisi için yürüttükleri araştırma kapsamında maymunlara, insanlarda otizme neden olduğu düşünülen genleri nakletti

Araştırmanın sonuçları ise Nature dergisinde yayımlandı.

Haberin Devamı

Şanghay Biyolojik Bilimler Enstitüsü'nde görevli genetik mühendisleri, maymunların, otizm hastalarının bazı belirtilerini göstermeye başladıklarını söyledi. Maymunların diğer maymunlarla pek etkileşime geçmedikleri ve uzun süre gözlerine bakıldığında rahatsız oldukları gözlendi.

Beyinleri insanlarınkine benziyor

Çin'deki araştırmanın hastalığın daha iyi anlaşılmasına ve tedavi edilebilmesine yardımcı olması umuluyor.

Dünyada birçok uzman araştırmadan memnun olsa da, Çinli bilim insanları tartışmaya da yol açtı. Bazı çevreler, maymunların böylesine bir çalışma için kullanılmasını "zalimce" buluyor. Ancak maymunların beyninin insanlara çok daha benzediği, bu nedenle örneğin farelere kıyasla onları, otizmin araştırılması ve tedavisinin bulunması için çok daha kullanışlı denekler haline getirdiği belirtiliyor. Örneğin İngiltere'de her 100 kişiden birinin otizm hastası olduğu sanılıyor. Hastalığın nedeni hala tespit edilebilmiş değil, bu nedenle tedavisi de yok. Sadece konuşma ve dil terapileri, otizm hastalarına bir nebze yardımcı olabiliyor.

Haberin Devamı