Yaşam Maymunu mahkum gibi bağlayıp kafese koydular

Maymunu mahkum gibi bağlayıp kafese koydular

Paylaş
Maymunu mahkum gibi bağlayıp kafese koydular

Hindistan'ın Bombay şehrinde son 6 aydır terör estiren maymun, uzman bir yakalayıcı tarafından yakalandıktan sonra elleri arkadan bağlanarak bir mahkum gibi kafese kondu

Makak cinsi maymunlar, Bombay'ın Siyon ilçesinde son altı aydır insanların yiyeceklerini çaldığı ve yastıklarını parçaladığı için yerel yetkililere sürekli şikayet ediliyordu. Cuma günü çevrede tekrar görülen maymunlardan biri hemen yetkililere ihbar edildi. Yerel belediye yetkilileri, şikayet üzerine maymunu yakalaması için uzman bir maymun yakalayıcısını görevlendirdi. Görevli uzman, maymunu bir evde sıkıştırarak meyve ile tuzak kurdu. Verilen görevi başarıyla yerine getiren uzman, maymunu ellerinden ve ayaklarından bağlayarak toplanan bölge halkının huzuruna getirdi.

Haberin Devamı

İPLERİ PARÇALAMAYA ÇALIŞTI

Elleri arkadan, boynundan ayağına kadar bağlanmış maymun, dişleriyle bileklerindeki iplerden kurtulmaya çalıştı. Toplanan halk kendilerine son altı aydır aman vermeyen maymunun kafese konuluşunu büyük bir keyifle izledi. Yetkililer çılgın maymunu kafese koymadan evvel iplerinden kurtardı. Kafese konulan maymuna üzüm ve muz ikram edildi.

EVLERİ TALAN EDİYORDU

Yetkililer, yakalanan bu makak maymununun halkın şikayet ettiği üç ya da dört maymundan sadece biri olduğunu ifade ettiler. Hindu çoğunluk tarafından saygı gören maymunlar sıklıkla bahçeleri, ofisleri, evlerin çatılarını tahrip ediyorlar. Hatta kimi zaman yiyecek için insanlara saldırdıkları görülse de bu şekilde bir aşağılanma çok nadiren yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Yaramaz maymun, Bombay'ın kuzeyindeki ormanlık bölgede yeni bir hayata başladı. Bombay'ın bağlı bulunduğu Matahaştra eyaleti orman müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada; "Maymunun yeni hayatına uyum sağladığından emin olduktan sonra Thane ilçesinin ormanlık bölgesine salacağız." sözlerini sarf etti.

İşte maymunun yakalandığı andan görüntüler;