Gündem Mazıdağı Kaymakamı'na suikast girişimi

Mazıdağı Kaymakamı'na suikast girişimi

Paylaş
Mazıdağı Kaymakamı'na suikast girişimi

Mardin'in Mazıdağı İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ilçe Kaymakamı Halit Benek'e yönelik suikast keşfi yapan PKK'lı terörist öldürüldü

Teröristin üzerinde yapılan aramada üzerine susturucu takılmış bir tabanca ve el bombaları bulundu.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Eylül tarihinde Mazıdağı İlçesi'ne atanan Kayyum ile alakalı PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundan suikast amaçlı bir örgüt mensubunun ilçeye gönderildiği ve bu kişinin suikast ve bombalı eylem yapacağı bilgisinin tespit edildiği belirtilerek, "19/09/2016 tarihi itibari ile Mazıdağı İlçemizde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve İlçe Terörle Mücadele Büro Amirliği ile koordine kurularak şahıs takibe alınmıştır. 22/09/2016 günü örgüt mensubu Dere Sokak üzerinde görülmüş, dur ihtarına uymayarak (2) şahsın kaçmaya başlaması üzerine örgüt mensubu vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Örgüt mensubunun üzerinden (1) adet tabanca, (1) adet susturucu ve (2) adet el bombası çıkmıştır. Örgüt mensubuyla beraber olan diğer şüpheli şahıs kaçarak uzaklaşmış olup yakalanmasına yönelik çalışmalarımız çok yönlü devam etmektedir" denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de Mardin'in Mazıdağı Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 28 belediyeye KHK kapsamında kayyum atandı. Mazıdağı İlçesi'ne BDP'li başkanın yerine ilçe Kaymakamı Halit Benek kayyum olarak atanmıştı.

MARDİN, (DHA)