Merkez MDOB 'Yerelden Evrensele' ile seyircisiyle buluşuyor

MDOB 'Yerelden Evrensele' ile seyircisiyle buluşuyor

Paylaş
MDOB 'Yerelden Evrensele' ile seyircisiyle buluşuyor

MDOB 'Yerelden Evrensele' ile seyircisiyle buluşuyor

MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mozart'tan Adnan Saygun'a, Beethoven'dan Neşet Ertaş'a müzik dehalarının eserlerinin yer alacağı 'Yerelden Evrensele' ile yeniden seyirci ile buluşuyor
MDOB tarafından daha önce de sahneye konulan ve izleyicilerden büyük beğeni toplayan 'Yerelden Evrensele' anlatımlı konser, Mezitli Belediyesi’nin katkılarıyla 26 Haziran Cumartesi saat 20:30’da Mezitli Amfi Tiyatro’da yeniden sahnelenecek. MDOB solistleri, orkestrası, balesi ve korosunun birlikte sahneleyeceği eserin Orkestra Şefliğini Murat Cem Orhan, Rejisörlüğünü Volkan Ersoy, Rejisör Yardımcılığını ise Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Serbülent Biçer üstleniyor.
Solist Sanatçılar Saliha Aktaş, Özlem Pamuk, Bülent Bezdüz, Mehmet Ali Tutar, Serkan Sevinç, Talat Tolga Ergen, 'Yemen Türküsü', 'Kesik Çayır', 'Padişahlar Katlime Ferman Eylese', 'Carmen Operası', Romeo ve Juliet gibi eserleri seslendirecek. Mozart’tan Adnan Saygun’a, Beethoven’dan Neşet Ertaş’a müzik dehalarının eserlerinin yer alacağı gece türküler ve aryalar eşliğinde farklı bir müzik ziyafetine dönüşecek. Konser Sağlık Bakanlığının belirlediği hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleşecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı