Gündem MEB EKYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte MEB EKYS örnek soruları…

MEB EKYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte MEB EKYS örnek soruları…

Paylaş
MEB EKYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte MEB EKYS örnek soruları…

ÖSYM tarafından ilk kez gerçekleştirilecek "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019 MEB EKYS)" yarın yapılacak. MEB EKYS sınavı için ÖSYM’den son uyarılar yapıldı. Peki, MEB EKYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB EKYS saat kaçta başlayacak? İşte MEB EKYS ile ilgili detaylar…

2019 MEB EKYS için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek sınav yarın gerçekleştiriliyor. Peki, MEB EKYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB EKYS saat kaçta başlayacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), yarın yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na (2019-MEB-EKYS) girecek adaylara saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.

MEB EKYS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için yarın ilk kez düzenlenecek 2019-MEB-EKYS ile ilgili hatırlatmada bulunuldu.

Buna göre, adaylar saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara alınmayacak. Adayların sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik belgesi veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınav sonuçlarının 16 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yarın uygulanacak MEB-EKYS’ye girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, 21 Nisan 2019 tarihinde 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecek.

SINAV KONULARI NELER OLACAK?

Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şöyle belirlendi:

"Genel yetenek ve genel kültür yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi yüzde 10, değerler eğitimi yüzde 5, eğitim ve öğretimde etik yüzde 5, eğitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10."

>>> ÖRNEK SORULARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN