Gündem MEB Şube Müdürü atamalarının iptali yine Meclis'te

MEB Şube Müdürü atamalarının iptali yine Meclis'te

Paylaş
MEB Şube Müdürü atamalarının iptali yine Meclis'te

MEB'de sadece sözlü sınav esas alınarak yapılan Şube Müdürlüğü atamalarına ilişkin yürütmeyi durdurma kararları birbiri ardına gelirken, CHP'li Umut Oran'dan sonra, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de konuyla ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verdi

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir tarafından Şube Müdürlüğü İptali için Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yanıtlaması üzerine soru önergesi verildi.

Haberin Devamı



Muğla Milletvekili DEMİR 16 Ekim 2014 tarihinde meclise sunduğu soru önergesinde danıştay 2. Ve 5.dairelerinin sadece sözlü sınava dayalı atanmanın anayasaya aykırı bulduğunu ve yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatarak 16 Nisan 2014 tarihinde atanan 1709 şube müdürünün işleminin hukuka aykırı olduğunu ve bu atamaların neden iptal edilmediğini sordu.

CHP'Lİ UMUT ORAN DA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran da 15 Eylül'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtlaması talebiyle sunduğu önergede, 'MEB şube müdürlüğü atamalarının neden iptal edilmediğini' sormuştu.

Haberin Devamı



Oran, "Başbakanlığın da başarı için yazılı ve mülakatın yüzde 50’şer payı olması gerektiği yönünde karar aldığı doğru mudur? Ankara 7. Bölge İdare Mahkemesinin de mülakat sınavının iptali yönünde karar aldığı bilgisi doğru mudur?" ifadelerini kullanmıştı:

İşte CHP'li Nurettin Demir'in soru önergesi: