Eğitim - Kariyer MEB’in yeni görev ve yetkileri

MEB’in yeni görev ve yetkileri

Paylaş
MEB’in yeni görev ve yetkileri

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) görev ve yetkileri ile teşkilat yapısı da belli oldu. Kız öğrencilerin, engellilerin ve toplumun özel ilgi bekleyen diğer kesimlerinin eğitime katılımını yaygınlaştıracak olan MEB, politika ve stratejilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacak. MEB, özel yetenek sahibi kişilerin bu niteliklerini koruyucu ve geliştirici özel eğitim ve öğretim programlarını tasarlayacak.

Haberin Devamı

Yurt dışında öğretmen istihdamı

Yurt dışında çalışan veya ikamet eden Türk vatandaşlarının eğitim ve öğretim alanındaki ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde yürütülecek. MEB; merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatından oluşacak. Bakanlık, yurt dışı teşkilatı kurmaya yetkili olacak. Denkliği kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerin eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans düzeyinde eğitimini başarıyla bitirenlerden ilgili ülke vatandaşlığına sahip olanlarla, süresiz oturma ve çalışma izni bulunanlardan, Bakanlıkça mahallinden sözleşmeli statüde öğretmen olarak hizmet alınabilecek. Bakanlık merkez teşkilatında, Milli Eğitim uzmanları ve yardımcıları istihdam edilecek. Öğretmenlerin emeklilik işlemleri de haziran ve temmuz ayları içinde yapılacak.

Haberin Devamı