Gündem MEB'ten ''okul sütüne'' anlık takip

MEB'ten ''okul sütüne'' anlık takip

Paylaş
MEB'ten ''okul sütüne'' anlık takip

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılının ikinci yarısında dağıtılacak okul sütüne ilişkin işlemlerin sağlıklı yürümesi ve takibi için Okul Sütü Modülü hazırladı

Okul Sütü Programı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde geçen sene başlatıldı.

Haberin Devamı

Bu sene için yayımlanan uygulama tebliğine göre, ülke genelinde resmi, özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2013–2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren başlayacak.

Modül sayesinde, okullarda bozuk süt olup olmadığı, öğrencilerde oluşabilecek alerjik reaksiyonlar, okullardaki süt tüketimi, velisi tarafından süt içme izni alan öğrenciler takip edilebilecek ve gerekli tedbirler alınabilecek. Bakanlık, sütün bozuk olması durumunda analiz sonucunu beklemeden sınıfta süt dağıtımını durduracak, o sütün diğer partileri de dağıtılmayacak.

Velilerden ve kamuoyundan gelen talep doğrultusunda bu yıl bağımsız anaokullarında da süt dağıtılacak. Süt içen öğrencinin gelişimi de takip edilecek, öğrenci gelişim formu hazırlanacak.

Haberin Devamı

AA