Gündem Meçhul kurtarıcıya ilanlı teşekkür

Meçhul kurtarıcıya ilanlı teşekkür

Paylaş
Meçhul kurtarıcıya ilanlı teşekkür

İzmirli Mustafa Uygun, kalp krizi geçiren eşine suni teneffüs yapıp, hayatta kalmasını sağlayan 'kurtarıcı'ya ulaşmak ve teşekkür etmek için ilan verdi

İzmirli Mustafa Uygun, Kemeraltı Çarşısı'nda kalp krizi geçiren eşi Hatice Uygun'a suni teneffüs yaptırıp, ambulans gelinceye kadar hayatta kalmasını sağlayan ‘meçhul kurtarıcı’ya ulaşmak ve teşekkür etmek için ilan verdi.

Eşinin sokak ortasında duran kalbinin masaj ve şokla çalıştırılıp geriye döndürüldüğünü belirten Uygun, “Eşim bugün yaşıyorsa bunu öncelikle ona ilk müdahaleyi yapan meçhul kişiye borçluyuz” dedi.

” Eşinin, ‘pekçok şeyi unutmuş’ olarak kendine geldiğini, hala da akrabalarını tanısa da isimlerini bilemediğini belirten Uygun, “Eşim sadece benim ve oğlumuzun adını unutmamış. Ne evdeki eşlyaları bildi ne de üç yıldır kullandığımız arabaları.

İlana telefon numaramı yazdım, belki bize ulaşır, yüz yüze teşekkür etme imkanımız olur. İlanın ardından o gün olaya tanık olan bir hanım aradı, eşimin yaşadığını öğrendiğine çok sevindiğini söyledi. Biz de çok teşekür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan ‘öldü’ denildiği günü ve sonrasında uzun bir süreyi hiç hatırlamadığını belirten Hatice Uygun, “Anlatılanlardan büyük çabalarla geri döndürüldüğümü biliyorum. Ama o günleri hiç hatırlamıyorum. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nesrin COŞKUN/İZMİR (DHA)