Spor Mecidiyeköy'de derbi heyecanı

Mecidiyeköy'de derbi heyecanı

Paylaş
Mecidiyeköy'de derbi heyecanı

Mecidiyeköy'de derbi heyecanı

Türk futbolunun kalbi yarın bir kez daha Mecidiyeköy’de atacak.

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Turkcell Süper Lig’deki rekabetine Ali Sami Yen Stadı ev sahipliği yapacak.

Saat 19.00’da başlayacak dev maçı, kariyerinde 7. kez derbiye çıkacak FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.
Biletleri satışa çıkar çıkmaz tüketilen derbi maçı (A) Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink’in de izlemesi bekleniyor.

BURSASPOR YENİLDİ, GÖZLER DERBİYE ÇEVRİLDİ

Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor’un dün İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a yenilmesinin ardından derbi maç ezeli rakipler için daha da anlamlı hale geldi.
Her iki takım da derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma gelmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ligde Bursaspor’un 58, Galatasaray’ın 53, Fenerbahçe’nin ise 52 puanı bulunuyor.

GALATASARAY’DA ARDA SIKINTISI

Ali Sami Yen Stadı’nda bu sezon yaptığı 12 lig maçından 9’unu kazanan, 3’ünde berabere kalan ve rakiplerine hiç yenilmeyen Galatasaray’da, derbi öncesi kaptan Arda Turan’ın maça yetişip yetişmeyeceği merakla bekleniyor.

Sakatlığı nedeniyle son Trabzonspor maçında forma giyemeyen Arda, dün ilk kez takımla çalışmaların bir bölümüne katılırken, derbide en azından 18 kişilik maç kadrosunda olacağı öğrenildi.
Galatasaray’da ayrıca Kewell’ın sakatlığı sürüyor.

FENERBAHÇE EMRE’Yİ BEKLİYOR

Bu sezon Kadıköy dışındaki 13 lig maçından sadece 6’sını kazanabilen, son 3 deplasman maçında 3 puan alamayan Fenerbahçe’de ise Emre Belözoğlu’nun sakatlığı teknik heyeti düşündürüyor.
Sarı-lacivertli takımda bu sezonun en etkili oyuncusu olarak ön plana çıkan Emre’nin, eski takımına karşı Ali Sami Yen Stadı’nda sahaya çıkıp çıkamayacağına bu akşamki idmanda karar verilmesi bekleniyor.
Fenerbahçe’de ayrıca Uğur Boral, Ali Bilgin, Deniz Barış ve Cristian Baroni’nin sakatlıkları bulunuyor. Sağ dizinde darbeye bağlı ödem bulunan Selçuk Şahin de dün akşam yapılan antrenmana katılmamıştı.

Haberin Devamı

OLASI 11’LER

Ezeli rakiplerin derbi maçta sahaya çıkması beklenen olası 11’leri şöyle:
Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Neill, Servet (Emre Güngör), Hakan Balta (Caner), Keita, Mustafa, Barış, Giovani, Arda (Elano), Jo
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Deivid), Vederson (Özer), Alex, Güiza.