Gündem Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan Hollanda'ya ilginç tepki

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan Hollanda'ya ilginç tepki

Paylaş
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan Hollanda'ya ilginç tepki

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hollanda'da yaşanan krizle ilgili açıklama yaptı. Kahraman, Hollanda'yı kürdan cebine benzetti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hollanda'nın, Türk bakanlara yönelik engelleme tavrına ilişkin eleştirilerde bulundu. Yaşananların silinmez bir leke olduğunu belirten Kahraman, "Çok yanlış bir harekettir. Çarşamba seçimi var diye kalkıp istifade edecek, yazık. Hollanda, bizim kürdan cebimiz. 41 bin kilometrekare hatta biraz daha az, yani Konya'dan küçük. Kim oluyorsunuz siz? Gelişmemizi önleyemeyeceksiniz" dedi.


NE OLMUŞTU?


Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti.

Ayrıca Hollanda polisi, Türk vatandaşlarına müdahale etmişti. Rotterdam'da Başkonsolosluğa geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.


MECLİS BAŞKANI NEDEN 1 NUMARA?


Protokol listesinde Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ismi yer almaz. Çünkü Cumhurbaşkanı doğal olarak protokolün başıdır. Bu nedenle Meclis Başkanı protokolde 1. sıradadır.