Siyaset Meclis yine karıştı
Paylaş
Meclis yine karıştı

HSYK görüşmelerinin devam ettiği TBMM Adalet Komisyonu yine karıştı. Dün HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü gergin toplantıya AK Partili Zeyid Aslan'ın Yargıçlar Sendikası eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na savurduğu uçan tekme damga vurmuştu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda 3’ncü gün görüşmeleri Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde başladı. Komisyonda Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu söz almak isteyince tartışma çıktı. Ardından Eminağaoğlu, salondan çıkartıldı.

Haberin Devamı

Madde görüşmelerine geçilmeden önce Komisyon Başkanı İyimaya, çalışmaların hayırlı olmasını diledi ve saat 14.00’te toplantıyı açtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay komisyonda söz alarak, iktidar partisinin bu teklifi sayısal nitelik gücüyle oldu-bittiye getirmemesini temenni ettiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletin iradesiyle burada bulunduklarını, burada sözden başka bir güçleri olmadığını söyledi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Maalesef 2 gündür tartışmalarda dışarıya yansıyan; yumruk ve tekmedir. Dışarıya yansıyan adalet anlamına tek mesaj yoktur. İktidar ile ana muhalefet partisini ’Bir dur’ demeye çağırıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Böyle anlamlı bir mübarek günde komisyon müzakerelere milletimize uygun ve bize yakışan şekilde devam eder diye umuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14142","14142","201401","14142-93635.jpg","1", "0","Meclis yine karıştı");

EMİNAĞAOĞLU’NA TEPKİ

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, dünkü olu diyerek Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’dan izin istedi. Ancak, İyimaya söz hakkı olmadığını söyledi.

Bunun üzerine AK Partili milletvekiller bu isteğe tepki göstererek, "Otur yerine. Sen ki dedi.

Bunun üzerine komisyon salonu bir anda gerildi ve AK Parti Milletvekilleri İyimaya’nın üzerine yürüdü. Komisyon salonundaki hava gerilirken itişmeler görüldü. CHP ve AK Partili milletvekilleri tartıştı.

Bu sırada İyimaya, bir gazete manşetini salonda açarak göstermek isteyince, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Yapma" diyerek tepki gösterdi. Ardından gerilim iyice arttı. Araya giren diğer milletvekilleri ortamı yumuşatmaya çalıştı ardından da komisyon başkanı İyimaya’yı dışarı çıkarttı. Ancak, tartışma koridorda da devam etti. Araya girenler tartışmayı sonlandırdı ve İyimaya Meclis’ten çıktı. Komisyon başkanı da görüşmelere ara verdi.