Siyaset Meclis'te askerin yerini polis alıyor
Paylaş
Meclis'te askerin yerini polis alıyor

Meclis'te askerin yerini polis alıyor

AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, TBMM yerleşkesinin 3 kapısında görev yapan askerlerin, kontrollerde milletvekillerini tanımamaları nedeniyle tartışmalar yaşandığını belirterek, polislerin, şimdi 24 saat güvenlik ve arama kontrolü yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ömer Faruk Öz, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulunun aldığı karara göre, giriş ve çıkış kapılarında, saat 22.00’den sonra askerler yerine, gündüz olduğu gibi polislerin giriş ve çıkış kontrolü yapacağını söyledi.

Öz, "Akşamları belli bir saatten sonra askerler, kapı güvenlik ve kontrolü yapıyorlardı. Askerlerimizin gelen giden milletvekillerimizi ve bürokratlarımızı tanıma imkanı zor oluyordu ve bu nedenle de değişik tartışmalar yaşanıyordu. Polislerimizin 24 saat esasına göre güvenlik ve arama kontrolü yapmaları konusunda karar alındı" dedi. Askerlerin TBMM’den ayrılmasının söz konusu olmadığını belirten Öz, giriş ve çıkış kapılarında askerlerin de olacağını, ancak kontrolleri polislerin yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ömer Faruk Öz, yerleşke içinde, askerlerin nöbet tuttuğu kulübelerin sayısının azaltılacağını da ifade ederek, "Bu kulübeler, ısıtmalı bir şekilde daha modern hale getirilecek" diye konuştu.

Öz, TBMM’de görev yapan polislere, yaklaşık 30 civarında ek polis takviyesinin de yapılacağını belirtti. Kurul kararının TBMM Başkanlığına sunulduğunu ifade eden Öz, bir aylık hazırlık çalışmasının tamamlanmasının ardından, kararın yürürlüğe gireceğini söyledi.

TBMM İdare Amiri Öz, kendisinin başkanı olduğu TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulunda, TBMM Genel Sekreteri, TBMM Koruma Müdürü, Muhafız Tören ve Tören Tabur Komutanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile sivil savunma uzmanının bulunduğunu söyledi.