Siyaset Meclis'te 'küfür' gerginliği
Paylaş
Meclis'te 'küfür' gerginliği

TBMM'de dün gece küfür krizi yaşandı. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, CHP milletvekillerine sinirlenince ağzından “Has...tirin!” sözü çıktı. Bu sözleri fark eden vatandaşların twit atması üzerine CHP'liler Genel Kurul'da eylem yaptı

Genel Kurulu’da dün CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, hakkında TBMM’ye gönderilen fezlekeyi yırttı. Karşılıklı laf atılırken tansiyon yükseldi. Oturumu yöneten Başkanvekili Mehmet Sağlam, tokmağı sallayarak CHP milletvekillerine, “Kendi arkadaşlarınızı da dinlemiyorsunuz başkasını da” diye tepki gösterdi. Bundan sonra yaşanan diyaloglar tutanaklara şöyle yansıdı:

Haberin Devamı

Haydar Akar: Hadi oradan.

Başkan: Hep sen mi konuşacaksın yani.

Ali Sarıbaş: Sayın Başkan ilkokul mu yönetiyorsun.

Haydar Akar: Meclis Başkanlığı yap

Veli Ağbaba: Niye oraya müdahale etmiyorsun, AKP’ye müdahale etmiyorsun

Başkan: Bırak ya otur.

Haydar Akar: Bağımsız Meclis Başkanlığı yap, avukatlık yapma.

Başkan: Daha söze başlamadı ya. Has..tirin”


Gerginlik sırasında CHP kürsüyü işgal etti

Vatandaşlardan gelen twitler üzerine olayı fark eden CHP’liler tepki gösterdi. CHP’li Haydar Akar, “Tokmağı kafamıza vuracak gibi konuştu. Bu kişi başkanlık yapamaz. Hastaysa tedavi ettirin. Tedavi olsun öyle gelsin” dedi. Tepkiler üzerine oturuma ara verildi. Ancak yarım saat ara verilmesine rağmen yaklaşık 50 dakika süren ara televizyon yayınının kesilmesinden sonra bitti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6334","6334","201111","6334-9.jpg");


ÖZÜR DİLEDİ

Sözleri hatırlamayan Başkan Sağlam, görüntüde tespit edemediği sözlerin tutanağa geçtiğini, hem Meclis’ e hem kendisine yakışmayan sözler ettiğini, bilerek ve kimseyi direkt hedef alarak söylemediğini belirterek herkesten özür diledi.

Kürsüye gelen CHP’li İnce, şunları söyledi: “Meclis TV yayınlarının bitmesini bekleyerek burada yapılan ayıbı kapatmak istemesini ayıplıyorum. Arkamdan sinkaflı şekilde konuşuyor. Gürültüde duymamışım. İnsanlar mesaj atıyor. Tutanakları getirin diyorum getirmiyorlar. Meclis TV Müdürü telefonunu kapatıyor. O bürokratları uyarıyorum. AK Parti’nin memuru değilsiniz, haddinizi bilin. Stenografları kutluyorum. O kürsüde Gazi Mustafa Kemal Atatürk oturdu. Oradan savaş yönetildi. Bu kişi Meclis Başkanvekilliğini yapamaz.”

İnce’nin çağrısı üzerine CHP’liler kürsünün etrafını sarınca toplantıya ara verildi. Daha sonra başkanlık kürsüsüne AK Partili Sadık Yakut oturunca kriz aşıldı. CHP, Sağlam’ın yönettiği her oturumda aynı tepkiyi göstermeye karar verdi. Sağlam çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, “Sesi dinliyoruz ama bulamıyoruz. Sanırım dudak okuma da olmuyormuş. O kargaşada tutanaklarda karışıklık olabilir. Bi ‘hass’ var ama o da küfür edildiği anlamına gelmez. Başka bir söz de olabilir. İnceliyorlar” dedi.

HABERTÜRK / Saliha ÇOLAK

Haberin Devamı