Gündem Meclis'ten 'taciz skandalı' açıklaması

Meclis'ten 'taciz skandalı' açıklaması

Paylaş
Meclis'ten 'taciz skandalı' açıklaması

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, 'taciz' iddiaları ile ilgili yapılan soruşturma neticesinde olaya adı karışan personele aylıktan kesme cezası verildiği ve ayrıca ilgili personelin mevcut idari görevine son verilerek Milli Saraylara (İstanbul'a) tayini yapıldığını açıkladı

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında 6 Şubat 2015 tarihinde "Meclis’te taciz skandalı" başlığıyla yayınlanan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek, "Söz konusu haberlerde yer alan olayla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından iki hukuk müşaviri muhakkik olarak görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde olaya adı karışan personele aylıktan kesme cezası verilmiş ve ayrıca ilgili personelin mevcut idari görevine son verilerek Milli Saraylara (İstanbul’a) tayini yapılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

EŞİ OLMAYAN 2 ÇOCUK ANNESİNE TUVALETTE TACİZ

Bir süre önce Meclis Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda idari sorumlu olarak görev yapan A.Ç., biriminde taşeron şirkete bağlı temizlik işçisi olarak görev yapan bir kadına cinsel tacizde bulunmuştu. A.Ç., kadın işçiye tuvaletleri temizlediği sırada elle tacizde bulundu. Eşi olmayan, 2 çocuk annesi kadın, tacizi işten atılma korkusuyla önce kimseye anlatmadı. Ancak, bu tacizin ileri bir noktaya varacağını düşünen kadın işçi, daha sonra ağlayarak yöneticilerine konuyu aktardı.