Magazin Meghan Markle Hollywood masalına kaldığı yerden devam ediyor

Meghan Markle Hollywood masalına kaldığı yerden devam ediyor

Paylaş
Meghan Markle Hollywood masalına kaldığı yerden devam ediyor

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in (93) torunu Harry (35) ile eşi Meghan Markle (38), 12 gün önce Kraliyet’teki görevlerinden istifa etmek istediklerini açıklamıştı. Prens Harry ‘"başka bir seçeneğim yoktu" dedi. Meghan Markle’ın babası ise, " Görünen o ki para için bunu bir kenara atıyor. Onlar kraliyeti yıkıyorlar" diye konuştu.

Bu gelişme sonrası Kraliçe, çifte düşünmeleri için zaman tanımıştı. Bir hafta önce sarayda yapılan zirvede izlenecek yol haritası belirlenmişti. Kraliçe, önceki akşam çiftin Kraliyet’ten ayrılığını onaylayarak tarihi bir karara imza attı.

Haberin Devamı

Oyunculuğa hazır

Harry, prenslik unvanından, Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Donanma’daki rütbelerinden ve kamu fonundan aldığı 2.3 milyon Sterlin maaştan vazgeçti. Çift, finansal olarak saray kasasından bağımsız ilerleyecek. ABD’li Meghan’ın evlenmeden önce yaptığı oyunculuk mesleğine dönmek istediği biliniyordu. Hatta geçen ay Harry’nin talebi sayesinde Disney için bir seslendirme yaptığı ortaya çıkmıştı.

İlk teklif Netflix'ten

Kanada ve ABD’de yaşamaya hazırlanan çiftin finansal özgürlüğü onlara ilk olarak Hollywood kapılarını açtı. Dünyanın en büyük dijital yayın platformu Netflix’in yöneticisi Ted Sarandos, çiftle bir proje yapmak istediğini söyledi. Meghan ve Harry’nin, reklam anlaşmaları, televizyon ve sosyal medya projelerinden servetlerini 700 milyon Sterlin’e çıkarmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

***Harry ve Meghan'ın 9 aylık bir oğlu var.

"Birleşik Krallık benim evim"

Kurucuları arasında yer aldığı Sentebale adlı hayır kurumunun bir etkinliğinde konuşan Prens Harry, "Bizim umudumuz, Kraliçe’ye, Milletler Topluluğu’na ve benim askeri görevlerime kamu finansmanı olmadan hizmet vermeye devam etmek yönündeydi. Ne yazık ki bu mümkün olmadı. Daha huzurlu olabileceğini umduğum bir hayata bir adım atmak için bildiğim her şeyden geri adım atabilirim. Buraya gelmesi bana büyük üzüntü veriyor. Aslında gerçekten başka bir seçenek yoktu. Birleşik Krallık benim evim ve sevdiğim yer. Bu asla değişmeyecek" dedi.

Unvanları ve maddi kaynakları gitti

Saray ile varılan uzlaşma sonucu Harry ve Meghan çifti, kraliyet unvanlarından vazgeçecek, Kraliçe 2. Elizabeth'i temsil edemeyecek ve kamu kaynaklarından faydalanmayacak. Windsor'daki Frogmore evinin tadilatı için İngiliz vergi mükelleflerinin cebinden 2.4 milyon sterlin harcayan çift, bunu da iade edecek. 'Yeni düzenin' bahardan itibaren uygulamaya konması bekleniyor.

"Para için bunu bir kenara atıyor"

Meghan Markle’ın arasının açık olduğu konuşulan babası Thomas Markle olaya eleştirel yaklaştı. Markle, kızını kraliyeti ‘ucuzlatmakla’ suçlayan baba, "Bu hayal kırıklığına uğratıyor çünkü o, her genç kızın rüyasına sahipti. Her genç kız prenses olmak ister ve o buna sahipti ve şimdi bunu bir kenara atıyor, ne için, görünen o ki para için bunu bir kenara atıyor. Onlar kraliyeti yıkıyorlar, onu ucuzlatıyorlar, perişan hale getiriyorlar. Onu başında taç olan bir Walmart mağazasına çeviriyorlar. Bu gülünç bir şey, bunu yapmamalılar. Ne aradıklarını bilmiyorum, onların da bildiğini düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı