Demre Mehmet Akif Ersoy Demre'de anıldı

Mehmet Akif Ersoy Demre'de anıldı

Paylaş
Mehmet Akif Ersoy Demre'de anıldı

Mehmet Akif Ersoy Demre'de anıldı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi.
Demre Kaymakamlığı ve Demre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği, Demre Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Demre Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan etkinliğe Demre Belediye Başkan vekili Gülsüm Cengiz, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Üstçavuş Erdal Kahveci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çırpar, milli eğitim şube müdürleri Selma Gök, Yusuf Toprakçı, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından iki öğrenci tarafından Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' ve 'Bülbül' adlı şiirleri okundu. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendikten sonra Demre Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Fatih Evsen'in piyanosu, aynı okulun müzik öğretmeni Yunus Öndül'ün klarneti eşliğinde Demre Anadolu Lisesi Gençlik Korosu, Ersoy'un 'Zalimi Alkışlayamam' şiirini oratoryo şeklinde sundu.
Demre Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Hüseyin Korkmaz, "Mehmet Akif Ersoy benzersiz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşı'mızla hem milletimizin gönlünde taht kurmuş, hem de Türk tarihinin önemli şahsiyetleri arasında yerini almıştır. Onun eseri olan coşkulu bir vatan sevgisi, inanç, bağımsızlık ve hürriyet tutkusunu simgeleyen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy bu ülke yaşadıkça sonsuza dek yaşayacaktır. Mehmet Akif bir milli mücadele kahramanıdır. Kurtuluş Savaşı'na aktif olarak katılarak esarete isyan etmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı