Merkez Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve hatıratı konuşuldu

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve hatıratı konuşuldu

Paylaş
Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve hatıratı konuşuldu

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve hatıratı konuşuldu

Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA) - KONYA Büyükşehir Belediyesi, vefatının 83’üncü yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi. “Hayatı, Hatıratı ve Bestelenmiş Şiirleri” konulu programda Akif'in hayatı ve İstiklal mücadelesi döneminde sergilediği duruşu anlatıldı. Programda ayrıca Akif’in bestelenmiş şiirlerinden çeşitli eserler seslendirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83’üncü yılında düzenlediği programla andı. Ömrünü milli mücadele ruhuna adayan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 83. yılında Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde “Hayatı, Hatıratı ve Bestelenmiş Şiirleri” konulu program gerçekleştirildi. Moderatörlüğü Ali Bektaş tarafından yapılan programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Caner Arabacı da konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Arabacı, Mehmet Akif’in hayatı ve sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkılar hakkında bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Programda ayrıca Klasik Türk Musikisi Bestekârı ve Tasavvuf Musiki Sanatçısı Ahmet Çalışır tarafından Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinden çeşitli eserler seslendirildi.

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz gün de Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıldönümü anısına “Gitme Ey Yolcu” adlı tiyatro oyununu sahnelemişti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı