Magazin Mehmet Ali Erbil ifade verdi

Mehmet Ali Erbil ifade verdi

Paylaş
Mehmet Ali Erbil ifade verdi

Çarkıfelek programına telefonla bağlanan bir seyirciye "Orada ne yapıyorsunuz, mum söndü mü yapıyorsunuz?" dediği için sunucu Mehmet Ali Erbil, konuyla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında polise ifade verdi

Erbil’in ifadesinde "Kötü bir niyetim yoktu. Sözlerim amacını aştı" dediği belirtildi. Bu sözler üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı TCK’nın 216/2 maddesi uyarınca “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılıklarına dayanarak alenen aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Savcının talimatı üzerine Mehmet Ali Erbil, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne gitti. Yaklaşık bir saat kalan Erbil’in ifadesinde "Kötü bir niyetim yoktu. Televizyonda canlı yayın yapmak zor bir iş. Her söylediğinize dikkat etmek zorundasınız. Benim yarışma programım saatlerce sürüyor. Bu söylediğim cümle ağzımdan aniden çıktı. Amacını aşan bir ifadeydi. Konuyla ilgili zaten özür de diledim. Üzgünüm" dediği öğrenildi.