Mut Mehmet artık akülü araba ile okula gidecek

Mehmet artık akülü araba ile okula gidecek

Paylaş
Mehmet artık akülü araba ile okula gidecek

Mehmet artık akülü araba ile okula gidecek

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Mut ilçesinde 76 eğitim kurumunda 950 öğretmen 11 bin 500 öğrenci ders başı yaparken, 10 yaşında 6’ncü sınıf öğrencisi bedensel engelli Mehmet Ay, hayırsever Halil Öz’ün girişimi ile temin edilen akülü tekerlekli sandalye ile artık okuluna daha rahat bir şekilde gidip gelecek.
'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Dönemiyorsak Bari Kitap Gönderelim’ projesini 6 yıldır sürdüren Halil Öz, bu kez de Mut ilçesinde eğitim veren Şehit Ahmet Ersoy İlkokulu öğrencisi Mehmet Ay’ın imdadına yetişti. Okul Müdürü Murat Deniz’in Öz’e ulaşmasının ardından harekete geçilerek, 6 yaşında geçirdiği hastalık nedeni ile evde eğitim alan Mehmet ay için hayırseverlerin de desteği ile bir akülü tekerlekli sandalye temin edilerek, okulların açıldığı ilk gün teslim edildi.
6 yaşında geçirdiği hastalık sonrası felç olan Mehmet Ay, tekerlekli sandalyesine kavuşmasının yanı sıra okulda arkadaşları ile de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Projenin yürütücüsü Halil Öz, 3 Aralık 2018'den bu yana ihtiyaç sahiplerine 20 akülü tekerlekli sandalyeyi temin ederek, teslim ettiklerini belirterek, "Okul müdürü bize ulaştı. Bizde devreye giderek aldığımız desteklerle Mehmet Ay’a akülü tekerlekli sandalyeyi okulunun ilk gününde teslim ettik. Mehmet Ay’ın gözlerinde o mutluluk, dünyaya bedeldi. Mehmet Ay, artık okula rahat gidip gelecek ve eğitimini akranları ile birlikte tamamlayacak. 6'nci yılımızda sıcacık yüreklere dokunmaya devam ediyoruz. Bu da bizi daha da mutlu ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı