Gündem Mehmet Aslan kimdir? Mehmet Aslan'ın hayatı

Mehmet Aslan kimdir? Mehmet Aslan'ın hayatı

Paylaş
Mehmet Aslan kimdir? Mehmet Aslan'ın hayatı

İYİ Parti kurucuları arasında yer alan Mehmet Aslan'ın evi kurşunlandı. Ünlü gazinocu Fahrettin Aslan'ın oğlu olarak tanınan Mehmet Aslan kimdir?

Mehmet Aslan, 29 Nisan 1980 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası gazinolar kralı Fahrettin Aslan, annesi Arzu Aslan'dır. Babasının ilk eşinden olan Sacit Aslan (d.1953) ve Selçuk Aslan d.1959) adında iki abisi vardır. İlkokulu İstanbul'da devlet okulunda okudu. 10 yaşında Paris'e gitti. Ve 10 yıl Ecole Pascal'da okudu. Sonra Baccalaureat diplomasını aldı. Bir yıl Sorbon'da psikoloji okuduktan sonra Boston Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret okudu. Döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nde de okudu. Fransızca, İngilizce, İspanyolca olmak üzere üç yabancı dil bilmektedir. 2002 yılında Türkiye'ye döndü.

2005 yılında dekoratif taş üzerine "Alem Doğal Taş" şirketini kurdu. Bununla ilgili Hindistan'da fabrika satın aldı. Kuveytli ortağı ile kurduğu bu fabrikada mermer blok kesimi yapmakta ve mermer, granit, quartz, bazalt, kum taşı, taş ve kesimiyle ilgililenmektedir. Kuveyt Saray'ının ve Karaçi'deki Amerikan Konsolosluğu'nun taşını vermek yaptığı işler arasındadır.

2008 yılında Show Tv'de yayınlanan "Benim Annem Dans Edemez" yarışmasında Sinem Kobal ile birlikte sunuculuk yaptı. Yarışmada Hakan Peker ve Sema Çelebi de jüri üyeliği yaptı.

2007 yılında "Çılgın Dersane" sinema filminde Kerem rolünü canlandırırken Cüneyt Arkın, Yağmur Atacan, Duygu Çetinkaya, Tuba Ünsal, Mustafa Topaloğlu, Hande Ataizi ile beraber oynadı.

2012 yılında başrolünde Murat Serezli'nin oynadığı "Muck" adlı dizide Savas Hoca karakterini canlandırırken; Hale Caneroğlu, Bedük, Ragga Oktay, Bay J, Özlem Aydın ile beraber oynadı.

Mehmet Aslan, siyasete atılarak, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine geldi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul 3. Bölge 6. sıradan milletvekili oldu, ancak seçilemedi.

Meral Akşener'in partisi İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı.

Filmleri ve Dizileri :


2014 - Asayiş Berkkemal (Komiser Berk Atakan) (TV Dizisi)
2012 - Muck (Savaş) (TV Dizisi)
2012 - Son (Psikiyatris) (Sinema Filmi)
2012 - Budala (Seslendirme) (TV Dizisi)
2009 - Yankee Go Home (Toprak) (Sinema Filmi)
2009 - Kayıp Çocuklar Cenneti (Mehmet) (Sinema Filmi)
2008 - Ayakta Kal (Ali Yıldız) (Sinema Filmi)
2007 - Çılgın Dersane (Kerem) (Sinema Filmi)
2006 - Doktorlar (Burak Kuzey) (TV Dizisi)
2005 - Nefes Nefese (Kaya) (TV Dizisi)
2005 - Belalı Baldız (Kerem) (TV Dizisi)