Cumartesi Postası Mehmet Baran Doğan: Rüyamda görsem 'havuç' olacağım aklıma gelmezdi

Mehmet Baran Doğan: Rüyamda görsem 'havuç' olacağım aklıma gelmezdi

Paylaş
Mehmet Baran Doğan: Rüyamda görsem 'havuç' olacağım aklıma gelmezdi

‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde artık çocuklar büyüdü, hatta ‘Havuç’ hayatının aşkını buldu ve evlilik yoluna girdi bile. Yıllara meydan okuyan dizinin başrol oyuncularından Mehmet Baran Erdoğan ile buluştuk. Diyor ki: En büyük hayallerimden biri bu dizide rol almaktı. Rüyamda görsem aklıma gelmezdi. Şimdi hayran olduğum oyuncularla aynı setteyim.

Alev Gürsoy Cimin

Haberin Devamı

alev.gursoy@posta.com.tr

'Çocuklar Duymasın'a yeni bir soluk geldi. Nasıl gidiyor?

Harika gidiyor. Reytingler de çok iyi. Setimiz inanılmaz eğlenceli.

■ Dizi yıllara meydan okuyor ama siz sonradan kadroya dahil oldunuz. Furkan Kızılay’dan sonra gelmenin zorlukları nelerdi?

Seyirci yıllarca benden önceki oyuncuya alıştığı için başlarda beni kabullenmekte zorlandılar belki. Fotoğraflarımdan pek çok ‘caps’ler yapıldı, paylaşımlar oldu. Ama ben normal karşıladım. Zaten birkaç bölüm sonra naçizane benim gayretimle de çabuk sahiplendiler beni. Mutluyum...

■ Evin çocuğu olmayı başardınız yani?

Oyunculuğuma güvendiğim ve renk olarak da karaktere çok benzediğim için problem olmadı. Kabullenileceğimi biliyordum.

Haberin Devamı

■ Havuç rolünü oynamak nasıl bir his?

Enteresan. Diziyle birlikte büyüyenlerdenim. 2002’den bu yana asla kaçırmam. O kuşakta olup da bu diziyi izlemeyen çocuk olduğunu da sanmıyorum. Şimdi 31 yaşındayım, o zamanlar 15 yaşlarındaydım. O yıllarda da rengim, tipim benzediği için bana da ‘Havuç’ derlerdi zaten.

■ Peki, nasıl oldu da kendini bu dizinin içinde buldun?

Menajerim bir sabah aradı, “Baran böyle bir teklif var” diye. Kendisi çok şakacı olduğu için inanmadım. Gerçek olduğunu öğrenince evde dört döndüm. Sevinçten havalara uçtum.

■ Haluk ve Meltem karakterleri nasıl anne baba?

Haluk aslında bizim Türk geleneklerinde de olan mesafeli, sevgisini öyle her zaman gösteremeyen bir baba. Türkiye’de vardır öyle babalar, sever ama belli etmezler. Dışarıdan sert ve soğuk zannedersin. Meltem ise zaten içi dışı bir. Tam modern anne. Her şeye koşturan, hep iyimser bir anne.

■ Oyunculuğa nasıl başladın?

Bilkent İç Mimarlık mezunuyum. Babam mimar, abim mimar. Yedi ay kadar mimarlık yapmaya çalıştım, sonra dedim ki “Yok arkadaş! Ben oyuncu olacağım.” Zaten üniversite zamanlarında da oyunculuğu çok istiyordum. Sonrasında Müjdat Gezen’de oyunculuk eğitim aldım.

■ Havuç rolünden sonra daha çok tanınır oldun. Bu hayatında ne değiştirdi?

İlk değişiklik sokakta tanınmak oluyor. Ben 10 yıldır bu işi yapıyorum. Ama ilk defa dolmuşa bile binsem herkes beni tanıyor. Yaşça benden büyük hanımlar sarılıp bana “Nasılsın oğlum?” diyorlar. Tabii güzel bir şey bu.

Haberin Devamı

■ Yeni sezonda ne gibi sürprizler bekliyor bizi?

En büyük sürpriz, evlilik! Ama onun nasıl olacağı, ne zaman olacağı sır. Evlilik yolu zorludur. Bekleyip görmemiz lazım.

■ Dizi sürelerinden şikayet edenler çok. Sen yoruluyor musun?

Bu işi bize kimse zorla yaptırmıyor. Biz tercih ettik oyuncu olmayı. Bazı işlerde çok zorlayıcı şartlar olabiliyor. Ama ben bu durumu işin gereği olarak görüyorum. Hem insanlar seni seviyor izliyor hem ekonomik açıdan daha iyi bir hayat yaşıyorsun, rahatsın. Sanatını icra ediyorsun. Türkiye’de bizim yaptığımız işi yapmak isteyen belki milyonlarca oyuncu var. Şikayet etmek bence biraz abartılı.

■ Dizide evlilik sürprizi var. Gerçek hayatta aşk durumları nasıl?

Şu an yalnızım. İlişkilerimi tek eşli olarak ve uzun soluklu yaşamayı tercih ediyorum. Daha önce kısa süreli bir evlilik yaşadım. Şimdilerde ise yalnızlığı tercih ediyorum. Bundan da çok memnunum. Çünkü hayatımda ilk defa kendime dönebildim.

Haberin Devamı

■ Dizide Karadenizli bir ailenin kızıyla evleneceksin. Aileler anlaşır mı sence, ortalık karışacak mı?

Gerçekte de benim anne tarafım Karadenizli. O yüzden o kültüre yabancı değilim. Karadeniz kültürünü çok severim. Şimdi dizide de böyle bir durum oldu. Rol arkadaşım Buse mesela, Karadenizli olduğundan mıdır bilmiyorum çok dobra bir insan. Çok has bir kız, o yüzden iyi anlaşıyoruz.

Haluk ile Rıza’nın çok iyi anlaşacakları şimdiden belli. Ama çok benzeyen insanlar bazen çatışma da yaşadıkları için o da olacaktır mutlaka. Kayınvalidelerin durumu çok acayip. Epey komikler. Yani Sultan Hanım, Meltem’i çok kıskanıyor ve o ne yaparsa aynısını yapıyor. Bence diziyi daha da eğlenceli hale getirecek bu durum.

■ Örnek aldığın, idol olarak kabul ettiğin kim var?

Engin Günaydın benim idollerimden biridir. Komedi ile tanıdı onu Türkiye ama aslında çok iyi bir dram oyuncusudur. Dışarıda onu gördüğümde elimin ayağımın titrediğini hatırlıyorum. Çok büyük hayranıyım. Bir de Haluk Bilginer’in oyunculuğunu çok beğeniyorum.

Haberin Devamı