Gündem Mehmet Okur'un heykeli dikildi

Mehmet Okur'un heykeli dikildi

Paylaş
Mehmet Okur'un heykeli dikildi

NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur'un heykeli, Yalova'da Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'ndeki spor salonu bahçesine dikildi

Yalova Belediyesi tarafından Heykeltıraş Ümit Öztürk'e yaptırılan ancak konulacağı yer belirlenemediği için Kasım 2008'den beri depoda bekletilen Mehmet Okur'un heykelinin Yalova'da Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'nin bahçesine dikilmesine karar verilmişti.

Elinde basketbol topu bulunan heykelin resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı ve ünlü basketbolcunun da davet edileceği bildirildi.

Yalova'nın DP'li Belediye Başkanı Yakup Koçal , milli basketbolcu Mehmet Okur, eski milli güreşçi Sırrı Acar ve bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Tuğrul Şener'in kentin yetiştirdiği önemli sporculardan olduklarını söyledi.

Diğer heykeller için henüz netleşmiş bir karar bulunmadığını söyleyen Koçal, "Bir dönemin efsane futbolcusu Yalovalı Tuğrul Şener'in heykelini bir spor tesisinin bahçesine, Dünya Güreş Şampiyonu Sırrı Acar'ın heykelini ise kendi adını taşıyan güreş eğitim merkezinin bahçesine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Ancak henüz netleşmiş bir şey yok. Bu heykelleri sahil düzenleme projesi çerçevesinde de değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA (DHA)