Dünya Mekke'ye 8 gökdelenlik Türk Mahallesi!

Mekke'ye 8 gökdelenlik Türk Mahallesi!

Paylaş
Mekke'ye 8 gökdelenlik Türk Mahallesi!

Mekke'ye 8 gökdelenlik Türk Mahallesi!

Mekke’de Kabe’nin yakınında bulunan Zemzem Towers’ın arka kısmına 22 gökdelen yapılması için proje hazırlandı. Gökdelenlerden 8’inin yapılacağı bölgeye Türk Mahallesi adının verilmesi düşünülüyor.

Haberin Devamı

Harem-i Şerif’in bitişiğinde yer alan Suudi Arabistan Krallığı binasının bir kısmının yıkılarak Zemzem Towers kulelerine taşınması planlanıyor.
Zemzem Towers’ın idare, işletme ve tanıtımını yürüten Ravza Şirketinin Danışmanı Nazım Karaman, Zemzem Towers’ın devam eden inşaatı ile yeni projeler hakkında Türk gazetecilere bilgi verdi.

Zemzem Towers adıyla bilinen ve 7 kuleden oluşan gökdelenlerin Kral Abdülaziz Harameyn Şerifeyn Vakfı tarafından yaptırıldığını belirten Karaman, bu kulelerin gerçek isminin Beyt kuleleri anlamına gelen "Abracl Beyt" olduğunu söyledi.

-KRALLIK BİNASININ BİR KISMI YIKILACAK-

Osmanlı döneminde Kabe’nin korunması amacıyla inşa edilen Ecyad Kalesi yerine aynı amaçla Zemzem Towers kulelerinin yaptırıldığını savunan Karaman, en yüksek kule olan 111 katlı Beyt Oteli’nin üst kısmında saat bulunduğunu, bu saatin alt katına Kral Abdülaziz’in makamının taşınacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Saat kulesinden daha alçak olan ve Merve, Safa, Hacer, Zemzem, Sara, Makam isimli kulelerin üst katlarına ise Krallık emirlerinin yerleşeceğini belirten Karaman, kulelere yerleşme nedeniyle Harem-i Şerif’in çevre duvarına bitişik olan Suudi Arabistan Krallık Binası’nda boşalan bazı bölümlerin yıkılacağını kaydetti.

-22 GÖKDELEN YAPILACAK-

Nazım Karaman, Kabe manzaralı Zemzem Towers’ın arka kısmına 22 gökdelen yapılması için proje hazırlandığını bildirdi.
Gökdelenlerin yapılacağı alandaki arazilerle ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından inşaata başlanacağını anlatan Karaman, Kabe’ye yakın bölgede yapılması planlanan 8 gökdelenin bulunduğu alana Türk Mahallesi isminin verilmesinin ve bu gökdelenlerin Türk hacı adaylarına hizmet vermesinin düşünüldüğünü kaydetti.

-ZEMZEM TOWERS’IN ADI DEĞİŞEBİLİR

Zemzem Towers’ın 8 bin yatak kapasiteli olduğunu anımsatan Karaman, yapılması planlanan 22 gökdelenin 27 bin yatak kapasiteli olacağını bildirdi.
Dünyanın en yüksek binalarından olan Zemzem Towers gökdeleninin, inşaatı yapan firmanın ismiyle bilindiğini belirten Karaman, "Zemzem Towers" adının "Saat Kulesi" şeklinde değiştirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

-TÜRK MAHALLESİ-

Türk Mahallesi, Harem-i Şerif’e 2 kilometre mesafede bulunan Kral Abdulaziz Tüneli’nin yan tarafına kurulması planlanıyor.
Konaklama, lokanta, alışveriş yerlerinden oluşacak ticari konut kompleksi inşaatı için El Menafi Kuleleri Yatırım Projesi hazırlandı.
Projeye göre, 62 bin 262 metrekarelik alana 4 yıldızlı 8 gökdelen yapılacak. 8 gökdelen 10 bin 886 yatak kapasiteli olacak.
Bu bölgeye ayrıca 5 yıldızlı 2 kule ile ofis ve işyeri olarak kullanılacak 1 kule ve hastane yapılması öngörülüyor. Proje kapsamında 4 katlı alışveriş merkezi, kongre salonları, eğlence alanları, restoran, otel resepsiyonu, otopark, metro istasyonu da yapılacak.
Henüz inşaatına başlanmamış projenin, yapımına başlandıktan sonra 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Eyüphan Kılıç / AA