Dünya Meksika'da doğan üçüzler dünya tarihine geçti

Meksika'da doğan üçüzler dünya tarihine geçti

Paylaş
Meksika'da doğan üçüzler dünya tarihine geçti

Meksika'da yeni doğan üçüzlerin corona virüs testleri pozitif çıktı. Uzmanlar bu inanılmaz olayın dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

17 Haziran'da doğduğu açıklanan üçüzlere, dünyaya gelmelerinden bir saat sonra test yapıldığı ve bebeklerin kimseyle teması olmadığı bildirildi. Bebeklerden ikisinin durumları stabil, diğeri ise solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Plasentadan geçmiş olma ihtimali araştırılıyor

Virüsün bebeklere hamilelik sırasında annelerinin plasentasından geçmiş olma ihtimali araştırılıyor. Bilim insanları bebekler üzerinde yapılacak çalışmanın virüsün hamile kadınlardan çocuklara geçip geçemeyeceğinin anlaşılmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Anne ve babaları karantinaya alındı

Üçüzlerin anne ve babaları ise kendilerine yapılan corona virüs testi sonrası karantinaya alındı. Çift test sonuçlarını bekliyor. San Luis Potosi eyaleti Sağlık Bakanı Monica Liliana Rangel Martinez, bebeklerin virüse doğum sırasında yakalanmış olma ihtimalleri olmadığını söyledi.

Meksika'da ilk corona virüs vakası 28 Şubat'ta tespit edildi. Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ülkede bugün itibarıyla corona virüs vaka sayısı 185 bin 122. corona virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 22 bin 584.

Haberin Devamı