Gündem Melisa Sağlam: Adalet istiyorum

Melisa Sağlam: Adalet istiyorum

Paylaş
Melisa Sağlam: Adalet istiyorum

İstanbul’da ‘Şort giydi’ diye minibüste Ercan Kızılateş’in saldırısına uğrayan üniversiteli Melisa Sağlam “Devlet bu adamları bırakıp cesaret vermemeli. Kadınlar için adalet bekliyorum” dedi

IŞIL CİNMEN/POSTA

Şort giydiği gerekçesi ile minibüste saldırıya uğrayan Melisa Sağlam POSTA'dan Işıl Cinmen'e şunları söyledi:

'BU SALDIRI BÜTÜN KADINLARA'

■ Bu saldırı bana değil tüm kadınlara yapıldı. Susmamalıyız.

■ Ayşegül Terzi’ye şort giyiyor diye otobüste saldıran Abdullah Çakıroğlu hak ettiği cezayı alsaydı başıma bu gelmezdi. O adamın ceza almaması bu adamlara cesaret veriyor.

■ Adalet, emsal teşkil ederse adalettir. Davamdan hayatımız için emsal teşkil edecek karar çıkacağını umuyorum. Adalet istiyorum.

'AİLE BANA DAVA AÇACAKMIŞ'

■ Kıyafetimi de minibüsümü de değiştirmem. Ben hatalı değilim. Tacizcinin hayatı değişmeli.

■ Sorunlarımızı pembe vagon mu çözecek? Hayır! Ben binmem. O adamlar taciz etmemeyi öğrenecek. Devlet de bunu sağlamak zorunda.

■ Saldırganın ailesi benden davacı olacakmış. Benim yüzümden sokağa çıkamıyorlarmış. Bu benim değil, yetiştirdikleri oğullarının suçu. Beni taciz ettiği için bana mı dava açacaklar!

Melisa Sağlam'ın uğradığı saldırının görüntüleri ortaya çıkmıştı.

YAKALA, BIRAK, TUTUKLA

14 HAZİRAN: Ercan Kızılateş, Pendik’te bir minibüste üniversiteli Melisa Sağlam’ı (21) şort giydiği için yumrukladı.

17 HAZİRAN: Ercan Kızılateş yakalandı. ‘Beni tahrik etti’ dedi. Serbest bırakıldı. (Ancak vergi cezasından hapse gönderildi.)

21 HAZİRAN: Savcılık, tepkiler büyüyünce tacizden tutuklama istedi.

22 HAZİRAN: Sabah adliyeye getirilen zanlı ‘Olay basit yaralama’ diye serbest bırakıldı. Yine tepki olunca öğleden sonra savcı tutuklama istedi. Bu kez tutuklandı. Gerekçe; inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme.


Ercan Kızıltaş

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam şort giydiği gerekçesi ile minibüste saldırıya uğramıştı. Saldırıyı gerçekleştiren Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak tuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı. Savcılık, minibüste şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti. Zanlı için tutuklama kararı çıktı.


Şort giydiği için yumruklandı



Pendik'te şortlu kıza saldırıda flaş gelişme!