Merkez Meme kanserinde erken tanının önemine zumbayla dikkat çektiler

Meme kanserinde erken tanının önemine zumbayla dikkat çektiler

Paylaş
Meme kanserinde erken tanının önemine zumbayla dikkat çektiler

Meme kanserinde erken tanının önemine zumbayla dikkat çektiler

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Etkinliğe pembe renkli spor kıyafetleriyle katılan kadınlar, zumba yaparak farkındalık yarattı.
Seyhan Belediyesi, 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü etkinliklerinin devamı olan Pembe Kurdele Takma Günü'nde, Akkapı Mahallesi'ndeki tenis kortunda zumba ve fitness etkinliği düzenledi. Pembe renk ağırlıklı spor kıyafeti giyen kadınlar, zumba ve fitness yaparak meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da pembe etkinliğe ilişkin açıklama yaptı. Akay, “Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olabilen kanser türüdür. Meme kanserinin teşhisinde erken tanı büyük önem taşıyor. Spor müdürlüğümüz tarafından farkındalık etkinliği gerçekleştirerek erken tanının önemine dikkat çekmeye çalıştık. Etkinliğe katılan Seyhanlı kadınlarımıza teşekkür ediyor ve tüm kadınlarımızın kontrollerini düzenli olarak yaptırmasını öneriyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı