Beden Sağlığı Memedeki yağ oranı bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Memedeki yağ oranı bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Paylaş
Memedeki yağ oranı bağışıklık sistemini zayıflatıyor

Çoğu kadın göğüslerinin büyük olmasını ister ve hayal eder. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda büyük göğüs kadınlarda oldukça sağlıksız bir durum. İşte yapılan araştırma sonuçlarına göre büyük göğüslü kadınlarda meydana gelen sağlık durumları.

Cinsel Davranış Arşivleri Dergisi'nde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre 400'den fazla kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre büyük göğüsleri olan kadınlar daha küçük göğüsleri olan kadınlardan iki kat fazla soğuk algınlığı ve solunum rahatsızlıkları yaşıyor.

Haberin Devamı

Araştırma sonuçları saçma gelebilir ancak bunu destekleyen birçok görüş mevcut Çalışmada, 400'den fazla hastaya son üç yılda ne kadar soğuk algınlığı ve gripten muzdarip oldukları soruldu. Yanıtlar bir araya getirildikten sonra araştırmacılar "meme büyüklüğünün solunum yolu enfeksiyonları ile pozitif ilişkili olduğu" sonucuna vardı.

Memede yağoranı arttıkça bağışıklık sistemi zayıflıyor

Bulguların arkasındaki bilimsel mantık, memelerde bulunan yağın aslında bireyin bağışıklık sistemini zayıflattığı ve solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşmalarını zorlaştırdığıdır.

Büyük göğüsler kadınlarda birçok probleme sebep oluyor

Buna ek olarak, memedeki yağ hücrelerinde bulunan ve vücudun hastalıklarla savaşma yeteneğini azaltabilen bir hormon olan leptin sonucunda daha büyük göğüslere sahip olan kadınlar küçük olanlara göre daha sık soğuk algınlığına maruz kalacaktır. Basitçe söylemek gerekirse, leptin yağ hücrelerinden üretilir ve üretilen miktar bir kişinin genel vücut yağ yüzdesi ile doğrudan ilişkilidir. Leptin ayrıca, yemeyi ne zaman bırakacağını beyne bildirmekten, beynin bireyin iştahını kontrol etmesine ve gün boyunca enerji tüketimini düzenlemesine yardımcı olur.

Haberin Devamı