Eğitim - Kariyer Memur-Sen'den Vali'ye 'kıyafet genelgesi' tepkisi

Memur-Sen'den Vali'ye 'kıyafet genelgesi' tepkisi

Paylaş
Memur-Sen'den Vali'ye 'kıyafet genelgesi' tepkisi

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, okul müdürlerine genelge göndererek bazı öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun davranmadığı, öğretmenler hakkında işlem yapmayan okul müdürlerine soruşturma açılacağı uyarısı yaptı. Valinin uyarısına Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan sert tepki geldi

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla okul müdürlerine genelge göndererek, "Bazı okullarda öğretmenlerden bazılarının Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uygunsuz halde göreve geldikleri görülmektedir. Bu konuda defalarca uyarmamıza rağmen okul müdürlerinin ihmalkar davrandığı, disiplinsiz davranışa göz yumdukları görülmektedir. Okullarda bu tür disiplinsiz hal ve tavrı olan öğretmenler ve işlem yapmayan okul müdürleri hakkında disiplin hükümleri ve Türk Ceza Kanunu’nun görevi ihmal suçu gereği soruşturma açılarak gerekli müeyyide ve adli işlemin uygulanmasını rica ederim" ifadeleriyle okul müdürlerinden konuyla ilgili duyarlı davranmalarını istemişti.

'ŞAPKA KANUNU VAR. ŞAPKA DA TAKTIRACAK MI?'

Vali Kocatepe ilk tepki Şuurlu Öğretmenler Derneği’nden gelmiş ve Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar, "Sayın Valimize sormak istiyoruz. Şapka Kanunu var, şapka da taktıracak mı?" demişti. Vali Kocatepe’nin genelgesine ikinci tepki Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi.

'HIRVATLAR İŞ AÇACAĞINI BİLSEYDİ KRAVATI İCAT ETMEZDİ'

Ali Yalçın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Kocatepe’nin genelgesine tepki göstererek, "Sayın Başbakanımızla görüşmemde 'Hırvatlar bu kravatın bir gün gelip bu kadar başa bela açacağını bilseler icat etmezlerdi' demiştim. Denizli Valisi beni doğruladı adeta. Öğretmenleri müdürler üzerinden tehdit eder gibi yazı yayınlamış. Üzüldüm doğrusu. Denizli Valisi okul müdürlerini tehdit edip öğretmenlerin kıyafetiyle uğraşacağına eğitimin verimliliği, kalitesi sorunlarına eğilmelidir" paylaşımında bulundu.

'SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİNE DEVAM EDECEĞİZ'

Eğitim-Bir-Sen’in Ankara İl Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada da Vali Kocatepe’nin genelgesine değinen Yalçın, "Antidemokratik kılık kıyafet yönetmeliği tarihin çöp sepetine atılıncaya kadar sivil itaatsizlik eylemine devam edeceğiz. Biz pantolon kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik bir dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir serbest kıyafet eylemi yapıyoruz. Denizli Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz " dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Haberin Devamı