Ekonomi Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olur? 2022 Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak? Oranlar açıklandı mı?

Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olur? 2022 Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak? Oranlar açıklandı mı?

Paylaş
Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olur? 2022 Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak? Oranlar açıklandı mı?

Memur ve emekli maaş zammı için gözler hükûmetten gelecek açıklamaya çevrildi. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam oranının ardından memur ve memur emeklisi maaşlarına ek iyileştirme yapılacağı kulislerde konuşuluyordu. Peki, Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olur? 2022 Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak? Oranlar açıklandı mı? İşte son gelişmeler…

Memur ve emekli maaş zammı, ülkenin ekonomi gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. 6. dönem toplu sözleşme kararına göre memur ve memur emeklilerine 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı kadar zam yapılacaktı. Şimdi ise 3600 ek gösterge ile memur ve memur emeklisi maaşlarına ek zam yapılması için çalışmalar devam ediyor…

Haberin Devamı

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Memur ve emekli maaş zammının açıklanabilmesi için öncelikle 2021 yıl sonu enflasyon verilerinin açıklanması gerekiyor. Bunun için ise aralık ayı enflasyonunun belirlenmesi gerekli. Zira 2021 Temmuz-Aralık aylarının enflasyon rakamları memur ve emekli maaş zammında başat rol oynayacak.

Bu nedenle Memur ve emekli maaş zammı için ilk olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

2022 MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını kamuoyu ile paylaşıyor. TÜİK’in paylaştığı verilere göre enflasyon

Temmuz ayında yüzde 1,80,

Haberin Devamı

Ağustos ayında yüzde 1,12,

Eylül ayında yüzde 1,25,

Ekim ayında yüzde 2,39,

Kasım ayında ise yüzde 3,51 olarak tespit edildi. Böylelikle son 5 ayın enflasyonu yüzde 10,47’ya ulaştı. Bununla birlikte Merkez Bankası beklenti anketinin sonucuna göre aralık ayı enflasyonu yüzde 3,37 seviyelerinde bekleniyor.

Tüm bu rakamlar göz önüne alındığında ise Temmuz Aralık arası 6 aylık dönemin enflasyonunun yüzde 13,70 ila 16,00 arasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Diğer yandan geçtiğimiz sene en düşük SSK ve Bağkur emekli maaşı 1.500 TL’ye sabitlenmişti. 2021’de bu taban tutarın 2 bin TL’ye yükseltilmesi üzerinde çalışmalar yapılıyor. Memurlara yapılması planlanan ek zammın emekli aylıklarına da yapılması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde “Emeklilerin gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı çok kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz” ifadelerini kullandı…

Bütün bunların üstüne bir de gündemde olan 3600 ek gösterge zammı eklenecek.

Dün katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şunları söyledi:

“Önümüzdeki hafta pazartesiden (bugün) itibaren bu 3600 ek gösterge meselesini de gündemimize alacağız takvimlendireceğiz. Bakanlık bünyesindeki çalışmalar bitti, komisyon çalışmasını sosyal ortaklarımızla ele alıp onu da inşallah yeni yılın başında gündeme sokacak hale getireceğiz. Esas emeklilik durumlarını ve haklarını güçlendiren bir düzenlemedir. Açıkladığımız farklı kategorilerdeki memur maaşlarına göre belirleniyor ve ciddi bir etki yapıyor. Kamu çalışanlarımızın 3600 ile ilgili talepleri yıllardır devam etmektedir. Biz bunu sözleşme maddesi haline getirdik ve 2022’de çözüleceğini söyledik. Bizim tarafımızdan bu bitirilmiş ve Meclis’e intikal ettirilmiş olacaktır.”

Haberin Devamı