Ekonomi Memura 41 gün para yok

Memura 41 gün para yok

Paylaş
Memura 41 gün para yok

Bayram nedeniyle kamuda maaşlar 4 Kasım Cuma günü ödenecek. Ancak bir sonraki ödeme Aralık'ın 15'inde olacağı için, memurların parasız kalmaması için dikkatli olması gerekiyor

Bayram nedeniyle kamuda maaşlar 4 Kasım Cuma günü ödenecek. Ancak bir sonraki ödeme Aralık’ın 15’inde olacağı için, memurların parasız kalmaması için dikkatli olması gerekiyor.

Kamuda maaşlar, 4 Kasım cuma günü avans olarak ödenecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayı aylıklarının avans olarak ödenmesine ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, aylıklarını personel kanunlarına göre alanlara, 15 Kasım tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişler, 4 Kasım cuma avans olarak ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak. Avansın hesabında, ele geçen net tutarlar esas alınacak. Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Avanslar Personel Avansları

Hehesabına borç kaydedilerek muhasebeleştirilecek. Avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacak. Memurun maaşını bayram öncesinde erken alacak olması sevinçle karşılanırken, sonrasına yönelik tehdit ise düşündürüyor. Zira maaşların 4’ünde ödenmesi ile birlikte bir sonraki maaş ödemesine kadar arada 41 günlük süre oluşacak. Bu da hesabını iyi yapamayanların, 15 Aralık öncesi zorlanmasına neden olacak.

KESK İKRAMİYE İSTEDİ

Öte yandan KESK Yürütme Kurulu, tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere en az yarım maaş tutarında ’bayram ikramiyesi’ verilmesini istedi. KESK’ten yapılan açıklamada, memurların Kasım 2011 maaşlarını 15 Kasım 2011 yerine bayramdan 2 gün önce, 4 Kasım 2011’de avans olarak alacakları hatırlatıldı. Uygulamanın kamu emekçilerine “büyük bir lütufta bulunuluyormuş” gibi gösterildiği iddia edilen açıklamada, bunun hak edilen maaşın sadece 11 gün önce verilmesinden ibaret olduğu ifade edildi.

Erken maaş ödemelerinin kamu emekçilerinin aleyhine olduğu savunulan açıklamada, ortalama bin 500 lira maaş alan kamu çalışanlarının ay sonunu zor getirdiği, bir sonraki maaşı alıncaya kadar olan 41 günlük sürede çok fazla zorlanacakları iddia edildi. KESK kamu emekçilerine gerçek müjde verilmesi isteniyorsa bunun ancak çalışan ve emeklilere en az yarım maaş bayram ikramiyesi ile olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı