Gündem Memuriyet kuyruğu

Memuriyet kuyruğu

Paylaş
Memuriyet kuyruğu

KPSS için sabahın erken saatlerinde sıraya giren adaylar memurluk hayaliyle saatlerce bekledi

26 Eylül'de yapılacak Ortaöğretim ve Önlisans Kamu Personel Seçme Sınavı ( KPSS ) için bugün son başvuru günüydü.Sınava girmek için başvurusunu son güne bırakanlar, Üsküdar'daki ÖSYM Bürosu önünde kötü bir sürprizle karşılaştı. Sınav ücreti olan 35 lirayı yatırdıktan sonra başvuru yapmak isteyenler, Üsküdar Meydanındaki Kara Davud Paşa Camiinin etrafını dolaşarak ÖSYM Bürosu önüne kadar devam eden kuyruğu görünce hayal kırıklığına uğradı. Son başvuru günü sıranın uzun olacağını tahmin edenler ise, sabahın erken saatlerinde sıraya girmişti.

KUYRUK YILAN MİSALİ

Bir başka sınav bürosu önündeki sıranın uzunluğundan şikayet eden Davut Balca, Üsküdar'daki sınav bürosuna gelince büyük hayal kırıklığına uğradı. Sıranın sonunda olan Balca, " Ben yeni geldim. Kadıköy'e uğramıkştım orada da bu kadar sıra vardı. Buraya geldim burada da aynısı. Bilmiyorum ertelenmesini bekliyorum. Yılan misali bir kuyruk. Ya bekleyeceği ye da gideceğim . İnşallah ertelenir " diye konuştu. Evleneceği için KPSS'ye giren hemşire Dudu Gevrek ise, " Artık daha az zamanı işte geçirip daha çok zamanımı evde geçirmeye ihtiyacım var. Bugün son gün eğer akşama kadar yetişemezsem bitiyor zaten.Kısmetse iki sene sonra.Çevrelenmiş durumda bir kuyruk var tavaf edeceğiz herhalde etrafı. " dedi. Sıra gelmezse ne yapacağı sorusuna Dudu hemşire " Yapacak birşey yok. Devam edeceğiz çalışmaya " yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KPSS başvuru süresi uzatıldı

SAAT 05.30'DA SIRAYA GİRDİLER

KPSS Kuyruğunda bekleyenlerin bazıları KPSS formu doldurdu; kimi gazete okudu; kimi kitap okudu; kimi de zaman geçirmek için çay içti. Sırada bebeğiyle bekleyenler bile vardı. Kuyruğun ortalarından bulunan ve gazete okuyarak zaman geçiren Yüksek Lisans öğrencisi Turgut Günel ise, " İlk önce sırayı inceledim. Ondan sonra sıraya girdim. " dedi. " Ne gördüm ne de böyle bir sırada bulundum " diyen Günel, neden KPSS 'ye başvurduğu sorusuna ise, " Daha emin ellerde iş imkanı sağlamak için " yanıtını verdi. En şanslı olanlar ise, sıranın başında olanlardı. Sabah saat 05.30'da sıraya girdiğini ve kendisine 5 saat sonra sıra geldğini söyleyen İhsan Ayvaz, sırada bekleyenlere ise, " Azimle beklerlerse sıra gelir. Bir 5 saat sonra onlara da sıra gelir. " diye konuştu.

" KIZIM GELİNCE NÖBETLEŞE DURACAĞIZ "

KPSS kuyruğunda kızı için bekleyen babalar da vardı. Kızı için sırada beklediğini söyleyen Zahir Atik " Sırayı takip ediyoeuz. Kaybetmemeye çalışıyoruz. " dedi. Tuvalet ve yemek ihtiyacı için ne yapacağı sorusuna da yanıt veren Atik, " Kızım gelince nöbetleşe duracağız " dedi. Saatlerdir sırada beklediği için öfkeli olan Gülistan Korkmaz, " Buradaki insanların hayatıyla oynuyorlar. Normalde bu tür binalarda daha çok çalışan insan var. Saat gece 03.00'te sıraya girenler olmuş. Gece 03.00'te gelmek ne demek ? İnsanların ne uykusu var. Ne yemesi içmesi var.Bu ne biçm bir olay ben anlamadım kısacası " diye konuştu.

" 5 SAAT SONRA BU BELGEYİ ELDE ETTİM "

Sabah saat 06.30'da sıraya girdiğini söyleyen Kübra Odabaş, " İnşallah kazanırız sınavı. Devlet memuru oluruz. " dedi. Sırada sıra satanlar olduğunu söyleyen Odabaş, " Alelade bir adam kendi sırasını başkasına veriyor. Araya kaynaklar oluyor. O yüzden biz gerçekten bekleyenler olarak mağdur olduk. " dedi ve " Sonunda bunu aldık " diyerek aldığı sınav başvuru belgesini gösterdi. Sınav belgesini ele alan Yeşim Ersoy ise, " İşlemlerin içeridekilerin hızlı yavaş olmasıyla bir ilgisi yok. Bu sistemin değişmesi ve başka türlü bir çare bulunması daha iyi. 5 saatlik şanslı halim oluyor tabii. Bu belge için 5 saat boyunca bekledim. İnşallah sonucu da iyi olur " dedi.

5 YAŞINDAKİ HÜSEYİN KEMAL DE ANNESİYLE BEKLEDİ

5 yaşındaki Hüseyin Kemal de annesi Asuman Savaşkan ile sırada bekleyenler arasındaydı. " Kağıdımızı yatıracağız da ondan bekliyoruz " diyen Hüseyin Kemal " 2 saat daha bekleyeceğim yani. " diye konuştu. " Topuklarım ağrıdı azıcık yani. Annem bazen kucağına alıyor oturuyorum buraya " diyerek çok yorulduğunu söyledi. Anne Asuman Savaşkan ise, " Kaç senedir bekliyorum. İnşallah bu sene olur. Herkese başarılar diliyorum. Herkes umduğunu bulsun inşalah " dedi. Bu arada, KPSS için son başvuru günü olan bugün Üsküdar'daki ÖSYM Bürosunun mesai saati bitse de çalışmaya devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı