Türkiye (Son Dakika) Menderes'e uçan otomobil bulundu

Menderes'e uçan otomobil bulundu

Paylaş
Menderes'e uçan otomobil bulundu

Aydın'ın Söke ilçesinde geçen pazar günü Büyük Menderes Nehri'ne uçan ve içinde Arslan ailesinin 4 ferdinin olduğu otomobil bulundu. Henüz içindekilerden bir haber yok...

Aydın'ın Söke ilçesinde, Menderes Nehri’ne düştüğü ve içinde 4 kişilik Arslan ailesinin bulunduğu tahmin edilen otomobil, 5 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu.

SU SEVİYESİ AZALTILDI


Söke ilçesinde, incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından otomobille Menderes Nehri’ne düştüğü tahmin edilen 4 kişilik Arslan ailesini bulmak için sürdürülen arama çalışmalarının 5’inci gününde, Menderes Nehri’ne akan tahliye kanalları kapatılarak su seviyesinin yaklaşık 1 metre azalması sağlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı, İzmir, Aydın ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri arama kurtarma ekipleri ile İzmir ve Marmaris Emniyet Müdürlükleri su altı ekiplerinin katılımıyla sürdürülen çalışmalarda, köprünün hemen alt tarafındaki suda mazot sızıntısı olduğu fark edilmesi üzerine aramalar bu bölgede yoğunlaşıldı.

>> NEHİRDEKİ HUMMALI ÇALIŞMA

Sonar cihazıyla yapılan dip taramasında bir otomobil tespit edilmesi üzerine, bu otomobilin çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bu arada, otomobilin bulunmasının ardından Arslan ailesinin yakınları, güvenlik güçleri tarafından köprü yakınında bir yere alındı.

Söke’de toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ile çocukları İrem Arslan (11) ve Eyüp Arslan’dan (7) haber alamayan yakınları polise başvurmuş, yapılan MOBESE incelemelerinde Söke’ye bağlı Tuzburgazı ile Didim’e bağlı Balat köyleri arasında Menderes Nehri üzerindeki köprüden bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine nehirde arama çalışması başlatılmıştı.

Nehrin debisinin yüksek ve suyun bulanık olması nedeniyle 6 gündür yapılan aramalara rağmen bulunamayan otomobilin yeri bu sabah saptandı. 38 yaşındaki Mehmet ve 35 yaşındaki Necla Arslan çiftiyle çocukları 11 yaşındaki Eylül ve 6 yaşındaki Eyüp’e mezar olan otomobilin köprüden nehre uçtuğu yerin yakınında bulunduğu belirtildi.

AA

Haberin Devamı