Sağlık Menopoz tarihe mi karışıyor?

Menopoz tarihe mi karışıyor?

Paylaş
Menopoz tarihe mi karışıyor?

Uzmanlara göre, doğumla sonuçlanan başarılı yumurtalık nakilleri, menopozu geciktirerek kadınların yaşa bağlı olmaksızın hamile kalabilmesine yönelik ümitleri artırdı

Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin (ESHRE) İstanbul'da düzenlediği konferansta, menopoz tedavisinde uygulanabilecek yeni yöntemler ele alındı.

Konferansa katılan doktorlar, yumurtalıktan alınan parçaların dondurulup daha sonra yeniden nakledilmesiyle kadınların menopozu yıllarca erteleyebileceğini savundu.

Kadınların ileri yaşta hamile kalmasını da beraberinde getirecek bu yöntemle, özellikle çalışan kadınların 30'lu yaşlarında yaşadığı, “Çocuk mu kariyer mi?” ikileminin ortadan kalkacağı belirtildi.

MEME VE RAHİM KANSERİ RİSKİ ARTACAK

Kadınların, menopoz dönemini erteleyerek, doğurganlıklarını kaybetmelerinin ardından artan kalp hastalıkları ve osteoporoz riskinden de kaçınacakları, buna karşın meme ve rahim kanserine yakalanma ihtimallerinin artacağı ifade edildi.

Doktorlar, ilerleyen yaşla birlikte güçsüzleşen kadın bedeninin hamileliği kaldırıp kaldıramayacağının ise asıl konu olduğunun altını çizdi.

ABD'nin Missouri eyaletindeki St Luke Hastanesi'nden Dr. Sherman Silber, konferansta yaptığı konuşmada, "Bu yöntemle kadınlar artık vücut saatlerine bakmak zorunda kalmayacaklar, sadece bebek taşıma ve doğum yapma konusundaki yeterlilikleri açısından fiziksel olarak kısıtlanacaklar" dedi.

Haberin Devamı