Bakım Menstrasyon döneminde saç boyama

Menstrasyon döneminde saç boyama

Paylaş
Menstrasyon döneminde saç boyama

Kadınlar için her daim bakımlı görünmek o kadar da kolay olmayabiliyor. Kişisel bakım için her ay yaşanan menstrasyon dönemlerinin birçok engelleyici etkisi olabiliyor. "Kadınlar için cilt bakımı her şeyden önemlidir. Kişisel bakımlarını adet döneminde de devam ettirmek isteyenler için saç boyamak sıkıntı haline gelebiliyor. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor, adetliyken saç boyanır mı? Adetliyken boyanan saç tutar mı?

Adet dönemiyle ilgili bazı doğru bilinen yanlışlar söz konusudur. Adetliyken saç boyanır mı konusu da en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Kadınlardaki hormonal değişikliklerden kaynaklanan bu hassasiyet saç boyamaya da etki ediyor mu merak konusu. Adetliyken saç boyanır mı? Adetliyken boyanan saç tutar mı? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

ADETLİYKEN SAÇ BOYANIR MI?

Regl dönemi kadında hormon dengelerinin değiştiği, düzensizleştiği, vücut ısısının ve vücudun kimyasallara karşı verdiği tepkinin değiştiği bir dönemdir. Saç boyatıldığında, boya diğer zamanlardaki kadar iyi tutmayabilmekte ve hatta kuaförde çektirilen fön bile regl döneminde 1-2 saat içinde bozulabilmektedir. Özellikle hormon dengelerindeki değişimler boyanın istenen etkiyi göstermesini engelleyebilmektedir.

Saçını kızıl gibi güçlü renk tonlarına boyatan kadınlar için, regl döneminde elde ettikleri saç rengi istenildiği gibi olmayabilir. Boya tam olarak tutmadığından beyazları kapatmak, istenen renk tonunu tutturmak zordur.

Sonuç olarak bu dönemde saç boyatmanın sağlığa bir zararı olmamasıyla birlikte hormonal dengesizlikler nedeniyle istenilen sonuç elde edilememektedir.

Haberin Devamı

MENSTRASYON DÖNEMLERİNDE SAÇ BOYAMA

Adet döneminde saç rengini tamamen değiştirmek mantıklı bir seçin olmayabilir. Adet döneminde vücudun fazla ısınması saç renginde farklılıklara neden olabilir ve istediğiniz renge ulaşmanızı zorlaştırır. Bunun yanında adetliyken koyu ve kahverengi tonlardaki saç boyalarını seçmeye özen gösterin. Ayrıca açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilirsiniz. Çünkü adetliyken vücut ısısı da yüksek olduğundan bu durum saç renginizin açılmasına yardımcı olur.