Gündem Meral Akşener'den Hasan Akar'ın Atatürk açıklamasına sert eleştiri

Meral Akşener'den Hasan Akar'ın Atatürk açıklamasına sert eleştiri

Paylaş
Meral Akşener'den Hasan Akar'ın Atatürk açıklamasına sert eleştiri

Nur Cemaati'nin Okuyucular kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği sözler üzerine Meral Akşener konu ile ilgili olarak savcıların gereğini yapması gerektiğini ifade ederek, 'Edep ve ahlak dışı beyanlar yeni değil' dedi.

Meral Akşener, bir televizyon kanalında yayımlanan programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilmesine tepki göstererek, "Atatürk'e ekranlardan ve gazete sayfalarından yapılan edep ve ahlak dışı beyanlar yeni değil. Esas olan bir savcının gereğini yapmamasıdır" dedi.


"YÜREĞİNİZ YETİYORSA..."


Akşener'in sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklama, şöyle:

"Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e sövmenin bedeli yok. Hadi yüreğiniz yetiyorsa CB ve hükümet üyelerini eleştirin görelim. Atatürk'e tv ekranlarından ve gazete sayfalarından yapılan edep ve ahlak dışı beyanlar yeni değil. Esas olan bir savcının gereğini yapmamasıdır"


HASAN AKAR NE DEMİŞTİ?


Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Latife hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" diyor. Hakaret ve küfürleri için "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu savunuyor. Hasan Akar'ın Atatürk'e yönelik hakaretlerine sosyal medyada büyük tepki geldi.