Gündem Meral Akşener'den şehit Songül Yarbay için konuşanlara sert mesaj!

Meral Akşener'den şehit Songül Yarbay için konuşanlara sert mesaj!

Paylaş
Meral Akşener'den şehit Songül Yarbay için konuşanlara sert mesaj!

Meral Akşener, Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Songül Yarbay için açıklama yapanlarla ilgili çok sert eleştirilerde bulundu.

Meral Akşener, resmi twitter hesabından "Şehit Songül Yarbay için ağıt yakan sahtekarlar. Kumpas mahkemeleri için kaleminizden, klavyelerinizden kan damlayan günleri anında unuttunuz" açıklamasında bulundu.


ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT KİMDİR?


Songül Yakut, 1976'da Malatya'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Malatya'da tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu'nun jandarma sınıfından 1997 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu.



2005-2007 yılları arasında Beypazarı'nda görev yaptı ve görev yaptığı bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadele ile tanınan bir isimdi. Görev yaptığı bölgede sık sık köy gezilerine çıkarak köylü kadınların sorunlarını dinliyordu.

Ülkemizin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak bilinen Songül Yakut, yüksek lisans eğitimi ve başarılı çalışmaları nedeniyle 1 yıl erken terfi ederek yüzbaşı rütbesine ulaşmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasıyla görevinden uzaklaştırılan Songül Yakut, verdiği zorlu hukuk mücadelesiyle üniformasına geri dönmüştü.

31 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba'da meydana gelen helikopter kazasında, Jandarma'nın ilk kadın komutanı Songül Yakut da şehit oldu.