Gündem Meral Akşener'in kuracağı yeni parti için tarih belli oldu

Meral Akşener'in kuracağı yeni parti için tarih belli oldu

Paylaş
Meral Akşener'in kuracağı yeni parti için tarih belli oldu

Olağanüstü kurultay çalışmaları mahkeme kararıyla sonuçsuz kalan MHP'li muhalifler yeni parti için süreci başlattı.

Eski bakan Meral Akşener öncülüğünde başlatılan yeni parti çalışmaları, Kurban Bayramı sonrasında resmiyete bürünecek. İlk genel seçimlerde uygulamaya girecek Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum amacıyla çıkarılacak ve Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu'da yapılacak değişiklikler de partilileşme sürecinde takip edilcek.

MHP'li muhalif isimlerden Sinan Oğan'ın MHP'in 2018'de yapılacak olağan kurultayını bekleyeceği, Koray Aydın'ın ise MHP'de siyaset yapmaya devam edeceği ifade ediliyor.


ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMIŞTI


Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, bir süredir yeni bir siyasi parti çalışmasını sürdürdüklerini belirterek, "Yeni bir milli merkezi teşkil edecek siyasi parti oluşumu ile ilgili çalışmalar başlamış durumdadır. Yeni bir partiden bahsediyoruz. Şartlar ne kadar hızlı olursa o kadar zamanda gerçekleşecek" demişti. MHP ihraç edilen Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da "Yeni parti milliyetçi, muhafazakar ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak. Tek adam rejimine karşı çıkacak ve parlamenter sistemi yeniden getirecek. Çalışmalarına başladık, yeni partide sürpriz isimler yer alacak. Genel Başkan kim olsun diye bir anlaşmazlık içinde değiliz" diye konuşmuştu.

Habertürk