Gündem Meral Akşener istifa mı etti? Yeniden aday olacak mı?

Meral Akşener istifa mı etti? Yeniden aday olacak mı?

Paylaş
Meral Akşener istifa mı etti? Yeniden aday olacak mı?

Meral Akşener'in dün akşam istifa ettiği iddia edilmişti. Ardından Akşener'in olağanüstü kongre kararı aldığı ve yeniden aday olacağı konuşuldu. Fakat daha sonra Meral Akşener Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte istifa ettiğini ve yeniden aday olmayacağını söyledi.

İYİ Parti teşkilatı Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Hüdai Kaplıcaları’nda bulunan termal otelde çalıştay düzenledi. Herkes sonuç bildirgesine odaklanmıştı ki kulislerde Meral Akşener'in istifa ettiği konuşuldu. Arından olağanüstü kongre için istifa ettiği ve yeniden aday olacağı iddia edildi. Fakat Meral Akşener öyle bir tweet attı ki tüm iddialara son noktayı koydu.

Haberin Devamı

"KURULTAYDA ADAY OLMAYACAĞIM"

Dün yaşanan gelişmeler sonrası gözler Meral Akşener'in üzerindeydi. Akşener saat 19.36'da Twitter'dan açıklama yaparak istifa ettiğini ve kurultayda aday olmayacağını belirtti. İşte Akşener'in açıklaması: "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

AYDIN: 'ADAY OLMAYI DÜŞÜNECEK KİMSE YOK'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise "Cuma gününden beri yapılan toplantının içerisindeyim. 3 temel konuda masalarda 14-15 kişilik gruplar görüşlerini ifade etti. Her masa kendi seçtiklerini bülten haline getirdi. Sunucu eşliğinde hangi konudan ne kadar çok bahsedildiği yüzeysel olarak anlatıldı" dedi.

Haberin Devamı

Aydın, "Eleştiriler de oldu. Seçimden yeni çıkan partini yüzde 10 ile çıktığını ve devlete karşı, güçlü partiye karşı başarılı olduğunu beyan eden de oldu. Olağanüstü kongre açıklamalarında bulundular. Aday olmayı düşünecek kimse yok. Cesaret edecek, aday olacak başka kişinin olabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Bu arada, alınan bu kararın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saat 18.45 sıralarında otelden ayrıldı.