Yaşam Meral Okay'ı kaybettik

Meral Okay'ı kaybettik

Paylaş
Meral Okay'ı kaybettik

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay bu sabah evinde hayatını kaybetti

Asmalı Konak, Yasemince, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi televizyonda yayınlandığı dönemlerde her zaman izlenme rekorları kıran ünlü dizilerin senaristi bu sabah evinde hayata gözlerini yumdu. Türk televizyon izleyicisini yakından tanıyan Okay'ın senaryosunu yazdığı dizilerin yayınlandığı saatlerde sokaklarda insan kalmıyordu. Okay, yarın Bebek Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın vefat haberini Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı.

'BANA GELİRSİN ÇAY İÇERİZ'

Meral Okay ile aynı hastanede tedavi gören dizi oyuncusu Didem İnselel " Böyle Bir Şey var mı' programına bağlanarak Meral Okay’ı ziyaret etmesini anlattı: “ Meral Okay’ı da üç gün önce hasta odasında ziyaret etmiştim. Yanında Emel Hanım vardı. Sağlığı çok iyi görünüyordu. Hatta bana iyileşir iyileşmez bana gelirsin çay içeriz demişti. Cumartesi günü taburcu olmuştu. Öldüğünü duyunca çok üzüldüm.

MERAL OKAY'IN CENAZESİ EVİNDEN ALINDI

Sarıyer Baltalimanı'ndaki evinde bu sabah 53 yaşında hayatını kaybeden senarist Meral Okay'ın cenazesi yakınları tarafından ambulansa konularak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Sabah saatlerinde Okay'ın hayatını kaybettiği haberini alan dostları ve yakınları Baltalimanı'ndaki eve geldiler.

"TARİHİMİZLE BULUŞTURDU"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Değerli düşünür, değerli yazar zaman zaman bizi ağlattı, güldürdü zaman zaman da bizi tarihle buluşturdu. Meral Okay hanımefendiyi hakkın rahmetine tevcih ettik. Evinden uğurladık. Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin. Önemli bir sanatçıydı, değerli bir düşünürdü. Son yıllarda yaptığı aktivitelerle çok önemli noktalara sürükledi bizi. Tarihimizle buluşturdu. Yarın öğle namazıyla birlikte Bebek Camii'nden kendisini Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz. Allah rahmet eylesin" dedi.

"BU TANRININ BİR TESADÜFÜ OLSA GEREK"


Gazeteci Reha Muhtar ise, “O kuşak çok badireler atlatmış bir kuşaktır. Önce 80 öncesinde öldürüldü o kuşak cinayetlerle. Sonra darbelerde işkencelere tabii oldu. Biz aynı yıl doğmuştuk Meral ile o da Ankaralı'ydı bende öyle. Darbelerden, işkencelerden, ölümlerden sonra herkes kendisine kalanlar bir meslek sahibi olmaya çalıştılar. O mesleklerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. Meral de senarist oldu ve en güzel senaryoları yazdı. Tam 12 Eylül'ün yargılandığı günlerde o kuşağın ayakta kalan en önemli temsilcilerinden birini de kaybettik. Bu tanrının bir tesadüfü olsa gerek. Elbetteki o süreç yargılanmalıdır. Ama ben arkadaşım adına şunu söylemek istiyorum 78 kuşağı çok üzüntüler yaşadı. O kuşak darbeler yargılanırken darbelerin mümesilleriyle o darbelere neden olan müsebiblerle beraber mağdur olmak istemezdi Meral. Onlarla birlikte mağdur olmak istemiyoruz" diye konuştu.

MERAL OKAY’IN CENAZE NAMAZI BEBEK CAMİİNDE KILINACAK

BIR süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay’ın cenazesi Salı günü Bebek Camiinde öğle namazına müteakip kılnacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında defnedilecek.

53 yaşında akciğer kanserinden hayatını kaybeden senarist söz yazarı ve oyuncu Meral Okay’ın Sarıyer Baltalimanı’ndaki evi taziyeye gelenlerle doldu taştı. Oyuncu Ozan Güven, Atilla Saral, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Melike İpek Yalova, Özgü Namal, Bekir Aksoy taziye için Okay’ın evine geldi.

AYAKABILARI KAPININ ÖNÜNE KONULDU

Sabaha karşı Sarıyer Baltalimanı’ndaki evinde hayatını kaybeden Meral Okay’ın evinin bulunduğu İhsanpaşa Yalısı önüne ayakabıları konuldu. Bu arada son günlerde durumu ağırlaşan Okay’ın tedavi gördüğü bakım ünitesi de özel hastane görevlileri tarafından evden çıkarıldı. Okay’ın evinden çıkarılan cihaz, yatak ve tekerlekli sandalye görevliler tarafından araca konularak götürüldü.

" YAMAN ABİYE KAVUŞTU "


İhsanpaşa yalısında bulunan evine Okay’ın tanıdıkları ve oyuncu arkadaşları taziyeye geldi. Taziyeye gelen Ozan Güven çıkışta Okay’ın kaybettiği eşine kavuştuğunu belirterek, " Yaman abiye kavuştu. Allah rahmet eylesin " dedi. Oyuncu Engin Altan Düzyatan ise, " Çok hakkı var üzerimde gerçekten. Allah mekanını cennet yapsın " diye konuştu.

Okay’ın tiyatro oyuncusu olan ve Bizimkiler dizisiyle tanınan eşi Yaman Okay ise, 1993 yılında pankreas kanserinden hayatını kaybetmişti. Meral Okay’ın cenazesi Salı günü öğle namazına müteakip Bebek Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek .

MERAL OKAY KİMDİR

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu.

Meral Okay oyuncu olarak Bir Bulut Olsam, Alia, Beynelmilel, O Şimdi Asker, Hiçbiryerde, Koltuk Sevdası, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar dizilerinin yanısıra Seni Seviyorum Rosa filminde oyuncu olarak yer almıştı.

Okay, Yasemince, Asmalı Konak, Fedai, Bir Bulut Olsam dizilerinin senaryosunu yazmıştı. Okay son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisini senaryosunu yazıyordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın vefat mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

Günay, Okay'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Uzun süredir tedavi gören değerli sanatçımızın hayat dolu ışıl ışıl gözlerinin ebediyen kapanmış olması hepimizi derinden sarsmıştır” ifadelerini kullandı.

Okay'ın güler yüzü, mütevazı ve anaç yapısıyla daima hatırlanacağını belirten Günay, şunları kaydetti:

“Okay ülkemize kazandırdığı birbirinden değerli eser ve canlandırdığı başarılı karakterler ile kalplerimizde özel bir yer edinmiştir. Kıymetli sanatçımıza, Allah'tan rahmet, yakınlarına sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”

DSP Genel Başkanı Masum Türker'den vefat mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Meray Okay'ı unutmayacaklarını belirten Türker, mesajında, “Türk insanın kalbinde önemli bir yer edinmiş ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ı kaybetmiş bulunmaktan büyük üzüntü duyduk. Okay'a rahmet, ailesine, sanat camiasına ve sevenlerine başsağlığı, sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Okay'ın Türk toplumunun duyarlılıklarını yakaladığını ve onları büyük bir ustalıkla işlediğini ifade eden Türker, şunları kaydetti:
“İmza attığı eserleriyle kalbimizdeki yerini daima koruyacak ve sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk insanın duygularını yüreğinde hisseden ve eserlerine yansıtan Meral Okay'ı unutmayacak, onu daima sevgi ve saygıyla anacağız.”

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN OKAY İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyuncu ve senarist Meral Okay’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şöyle denildi :

"Sanat dünyamızın sevilen ismi Meral Okay’ın vefatından derin üzüntü duydum. Meral Okay, oyunculuğunun yanı sıra, senaristliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla kültür-sanat hayatımızda iz bırakmış, milletimizin beğenisini kazanmıştır. Sanatımıza yaptığı çok yönlü katkılarla her zaman hatırlanacak olan Meral Okay’a Allah’tan rahmet ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum"

DHA- AA



Haberin Devamı