Ekonomi Mercedes-Benz S500 yollara düştü

Mercedes-Benz S500 yollara düştü

Paylaş
Mercedes-Benz S500 yollara düştü

Mercedes-Benz S-Serisi, markanın en üst serisi olmakla birlikte; “dünyayı yönetenlerin ortak tercihi” sloganıyla birlikte markanın amiral gemisi konumunda

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz‘in S-Serisi en çok tercih edilen lüks sedanlardan birisi. Ancak ön planda olmak sürekli bir ilerlemeyi gerektiriyor. S-Serisi de, yakın zamanda yenilenen Audi A8 ve BMW 7 serisi gibi rakiplerine ayak uydurmak için değişime uğradı. Uzun bir dingil mesafesine sahip olan Mercedes-Benz S-Serisi S500, V8 benzinli motora sahipti, ancak şimdi V6 motorun yanında yüksek performans ve ekonomi için akıllı 48V elektrik teknolojisine sahip.

S500‘ün motorundan bahsedecek olursak; benzinli 6 silindirli bir motorun yanında, 48 V elektrik sistemine entegre 12V marş jeneratörü (ISG) mevcut. ISG,hem marş motoru, hem alternatör hem de elektrik motoru görevini yerine getiren 48V sisteme güç sağlar. Esasen tüm bunlar yumuşak bir elektrikli sürüşe katkı sağlar. Araç yavaşlarken motoru kısa periyotlarla destekleyerek performansı arttırır ve start-stop fonksiyonunu daha pürüzsüz hale getirir.

Yeni motor 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.8 saniyede çıkıyor. S500‘ün ibresinin görebileceği en yüksek hız ise 250 km/s. Bu ağırlığı 2 tonu boyu ise 5 metreyi aşan bir sedan için oldukça iyi bir limit.2987 cc‘lik V6 turbo motoru (benzin ve elektrik motoru) 451 beygir gücünde ve 9 vitesli otomatik şanzıman ile destekleniyor.

Ülkemizde ve tüm dünya’da devlet adamlarının da aralarında bulunduğu birçok önemli şahsiyetin tercih ettiği S-Serisi; birinci sınıf sürüş kalitesi, uzun dingil mesafesi, geniş iç mekanı ve isteğe bağlı kişisel arka koltuk paketi ile lüks ile eş anlamlı bir sedan serisi.

Oppo F5 Youth Resmen Tanıtıldı!

Haberin Devamı