Bilim - Teknoloji Mercedes-Maybach S-Class’a rakip olarak gelecek!
Paylaş
Mercedes-Maybach S-Class’a rakip olarak gelecek!

Alman otomotiv devi Audi, Mercedes-Maybach S-Class ile rekabet etmesi için Audi A8 L sedanın daha gelişmiş versiyonunu canlandırmayı planlıyor. İşte detaylar

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan raporlara göre A8 L sedanın ultra lüks versiyonunu üretmeyi planlayan Audi, markanın tarihinde önemli bir yere sahip olan Horch ismini yeniden canlandıracak. Piyasada Mercedes-Maybach S-Class‘ın karşısına rakip olarak çıkacak olan Audi A8 Horch, tıpkı Mercedes-Benz’in özel üretim birimi Maybach’ta olduğu gibi özel bir birimde üretilecek.

Haberin Devamı

“Horch” isminin nereden geldiğine değinecek olursak. Horch, 1899 yılında kurulan eski bir Alman otomobil üreticisi. 1932 yılına kadar piyasada Horch AG ismiyle anılan şirket 1932 yılında Audi, DKW ve Wanderer ile Auto Union AG çatısı altında birleşti. Bir dipnot olarak günümüzde Audi’nin marka amblemini oluşturan iç içe geçmiş dört halkanın da bu birleşmeden geldiğini belirtelim. Öte yandan 1960 yılların ortalarına gelindiğinde şirketin Volkswagen AG tarafından satın alınmasıyla birlikte bugün bildiğimiz Audi doğmuş oldu. Yani Audi, Horch’un günümüzdeki halefi konumunda.

Şimdi dönelim Avrupa’daki ultra lüks sedan segmentine rekabet getirecek olan Audi A8 Horch‘a. VW Group’un W12 motorunu kullanacak olan markanın yeni amiral gemisinin Mercedes-Benz S-Class Maybach‘tın bu segmentteki konumunu sarsacak potansiyelde olduğu biliniyor. Standart bir A8 L’den daha gelişmiş teknolojilere ve daha lüks donanımlara sahip olacak. Araçtaki kişiselleştirmenin azami düzeyde olabilmesi içinse kullanıcılara sunulacak opsiyonların ise bir hayli geniş olması bekleniyor. Öte yandan bu ultra lüks sedanda Audi amblemi yerine Horch’a özel bir amblem kullanılacak. Aynı şekilde aracın lastikleri, ön ızgarası ve dış boyası gibi bazı noktalar ayırt edici olacak.

Haberin Devamı

Yeni A8 Horch’un 585 beygir güç çıkışına sahip 6.0 litrelik W12 motoru standart bir A8 L’den 300 cc daha küçük hacim olmasına rağmen 85 beygir daha yüksek bir güç çıkışına sahip olacak. Şimdilik bu ultra lüks sedan ile ilgili bilinen teknik detayların tamamı bu kadar.

Son olarak A8 Horch’un lansman için hazır olduğu ancak bilinmeyen sebeplerden dolayı ertelendiği söylentileri ortada dolanırken Audi sözcüsünün ise konu ile ilgili henüz bir yorum yapmadığını belirtelim.

ÖTV indirimli en ucuz sıfır otomobiller