Ekonomi Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury tanıtıldı

Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury tanıtıldı

Paylaş
Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury tanıtıldı

Çin’de gerçekleşecek olan 2018 Pekin Motor Fuarı’nda sergilenmeyi bekleyen Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, markanın gelecekte izleyeceği tasarım anlayışı ve teknolojiyi yansıtacak. 750 beygir gücündeki tamamen elektrikli konsept 5 dakikalık şarj ile 100 km menzile ulaşabiliyor

Mercedes’in lüks markası olan Maybach, Vision Ultimate Luxury modelini tanıttı. Alman otomotiv devi bu model ile elektrikli otomobil dünyasına giriş yapmayı planlıyor. Gorden Wagener tarafından tasarlanan konseptte Maybach’ın lüks vurgusu öne çıkıyor.

Aracın tasarımında genel olarak yumuşak hatlar ve krom parçalar kullanılmış. Mercedes’in GLS modelinden izler taşıyan otomobil, Bentley Bentayga ve Rolls-Royce Cullinan’a rakip olacak gibi görünüyor. 5260 mm uzunluğundaki otomobilin genişliği 2110 mm’lik genişliği ile büyük bir araç olacağını anlıyoruz. Mercedes’in en büyük SUV modeli GLS’den 130 mm daha uzun ve 180 mm daha geniş olan otomobilin iç mekanında lüks ve sadelik hakim. İnce deri, gül ağacı ve altın kaplamalar ile süslenen otomobilde 24 inç jantlar bulunuyor.

Mercedes’in yeni konsept aracı tamamen elektrikli ve 740 beygir gücünde bir motora sahip. Aracın son hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Elektrikli motoru 80 kWh’lık bir bataryadan gücünü alıyor ve 500 km’den fazla menzili olacak. 250 kW’lık şarj sistemi kullanan batarya 5 dakikalık şarj ile 100 km yol kat edebiliyor. Yeni teknoloji sayesinde kablosuz olarak şarj olacak olan otomobili park halinde bir yere bağlamadan şarj edebileceksiniz. Bu konseptin satışa sunulmasına 2 yıl daha var. Bu saydığımız özellikler 2020 yılında yollarda olacak.

Haberin Devamı